Annonce
Østjylland

Nyt fra handicapparkering på Høegh Guldbergs Gade: Nu kommer der afmærkning på pladserne

Flere har efterspurgt de velkendte handicapstole som afmærkninger på flisebelægningen på de fire handicappladser. Det bliver nu en realitet. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Folkebladet skrev i sidste uge om, at skiltningen for fire handicappladser på p-pladsen på Høegh Guldbergs Gade var nem at overse. Nu kommer der afmærkning til at supplere skiltene.
Annonce

Horsens: Fire parkeringspladser har givet bøder til bilister igennem længere tid på parkeringspladsen ved blandt andet Biltema. Det skrev Folkebladet en artikel om 13. november, og den affødte mange kommentarer på Folkebladets Facebookside.

Nu oplyser ejeren af parkeringspladsen, Ejerforeningen Høegh Guldbergs Gade 15, at der kommer afmærkning på flisebelægningen.

Den tidligere politimand Ole Lund var en af dem, som fik en bøde på parkeringspladsen, og det glæder ham, at der nu kommer tydeligere afmærkning.

- Det er afmærkningen på vejen, man som bilist kigger efter, når man skal parkere. Så det er dejligt, at ejeren nu har valgt at tage sagen op. Det har været et problem for mange, så der skal også gøres noget ved det, siger Ole Lund.

Facebook-kommentarer til artiklen 13.november

Kasper Bach skriver:

Jeg fik en p-bøde på handicappladsen samme sted for ca. tre år siden. Dengang var skiltningen og afmærkning ligeså utilstrækkelig som nu. Jeg indsendte en klage med billeddokumentation til Europark, som i første omgang afviste den. Herefter tog jeg kontakt til butiksejerne og gjorde dem opmærksom på den dårlige oplevelse, nogle af deres kunder får. Sendte herefter endnu en klage til Europark, som i sidste ende accepterede, og jeg slap for at betale bøden.

Susan Petersen skriver:

De bruger forskellig skiltning, det ene sted er det markeret på kørebanen og et andet sted på et skilt. Og det er i det samme p-område. Den sag er soleklar i retten.

Janie Ryberg skriver:

Jeg fik også en sidste år. Har klaget over det med billeder og hæk ind over de skilte i siden .. Intet hørt. Desuden var jeg kun inde og aflevere noget i en butik, som tog mig tre minutter... Så de står sgu og venter, fordi 'de' ved det.

Käte Pia Jensen skriver

Vi fik en sidste år der og var chokerede, fordi vi kunne se, det ikke var en handicapplads. Vi er altid påpasselige med at se efter de skilte, men overså dem i siden. og og det på jorden er jo næsten slidt helt væk. Vi tænkte ærligt, at det var med fuld overlæg af dem, der opkræver bøderne ;) Vi valgte at betale den.

Ejerforeningen meddeler, at afmærkningen gerne skulle komme om 7-14 dage. Arbejdet er bestilt, men vejrforholdene kan gøre det uforudsigeligt. Der skal være tørvejr i lidt tid, hvis der skal males afmærkninger på stenbelægningen, som kan holde. Det kan på denne årstid være svært at spå om, oplyser ejerforeningen.

Apcoa Parking, som styrer parkeringspladsen, har umiddelbart ikke meldt ind til ejerforeningen med klagerne, som de har modtaget over parkeringsbøderne.

Det er de fire pladser her, der har været problemet for bilisterne. Her har flere ikke set skiltene, som står i hver side af de fire båse, og det har været til stor frustration for dem. Foto Martin Søndergaard Jensen
Annonce

- Det er for de svageste, det gælder

Selvom Ole Lund mener, at det er godt nyt, at afmærkningen kommer, har det været for lang tid undervejs.

- Det har været en god pengemaskine i noget tid. Hvis vi kvajer os som bilister, så er det fint med en bøde, og holder man på en handicapplads med fuldt overlæg og med helt ordentlige forhold, så burde bøden nok være endnu højere end de 1390 kroner, siger Ole Lund og fortsætter:

- Når vi er rigtig mange, der ikke har kunnet se, at det er en handicapplads, så har de, som skulle bruge dem, nok heller ikke kunne se dem. Og det skal jo ikke gå ud over de svageste, at de ikke kan se dem. Det er faktisk ikke okay.


Når vi er rigtig mange, der ikke har kunnet se, at det er en handicapplads, så har de, som skulle bruge dem, nok heller ikke kunne se dem.

Ole Lund, bilist


Annonce

Alle afmærkninger laves

Det er ikke kun afmærkningerne på de fire pladser, som bilisterne ud for butikkerne på Høegh Guldbergs Gade har fået bøder på, der bliver lavet. Flere steder på pladsen er afmærkningen næsten helt væk med kun nogle få hvide klatter tilbage. Derfor renoveres alle handicappladser på pladsen, fortæller ejerforeningen.

- Det ville selvfølgelig være fedt, at skiltningen også bliver gjort helt i top, men i og med at det er afmærkningen, man kigger efter, så er det en fin start. Der skal bare gælde de samme regler og forhold over hele pladsen, så ingen bliver forvirret, siger Ole Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Randers

Randrusianer sigtet for trusler på livet: Gemte skarpladt pistol og stikvåben i hjemmet

Annonce