Annonce
Kultur

Nyt fra musikfronten: Randers skal være byen, hvor hele familien tager på festival sammen

De tre initiativtagere til Familiefest på Skovbakken er Anita Støvring Ross, Cecilie Klok Dupont og Laila Vistisen. Foto: Gorm Branderup
Tre randrusianske kvinder står bag festivalen Familiefest på Skovbakken. Netop ordet familie er centralt. For det skal nemlig være en festival, der binder generationerne sammen. En begivenhed, hvor alle kan være med og gå derfra med et smil på læben og en god oplevelse rigere.

Randers: Mens de store festivaler netop nu tæller på knapperne i blandt andet Roskilde, Odense og Skanderborg, skal-skal-ikke, så er tre randrusianske kvinder helt klar i spyttet. De laver en lokal festival, Familiefest på Skovbakken, lørdag 28. august.

De har alle tre en klokkeklar idé om at skabe en festival for hele familien, hvor alle fra yngst til ældst skal føle sig godt tilpas, være tryg og i fantastisk selskab. Og der er lagt op til andet end hvide telte og kedelig fastfood, forsikrer de tre, der får økonomisk håndsrækning fra Randers Kommunes eventpulje.

Der er med andre ord ikke lagt op til en enlig svale, men foreløbig en tre-årige periode med fest på Skovbakken hver sommer.

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at initiativtagerne til festivalen håber på at kunne gøre det til en fast tradition at arrangere festival for hele familien i Randers. De tre er Cecilie Klok Dupont, der er cand.mag. i æstetik og kultur, Laila Vistisen, der har 30 års erfaring med økonomi og administration, og Anita Støvring Ross, der er freelancer inden for events.

- Vi starter i det små. Men håber da på at kunne bygge flere dage på festivalen, når vi først har fundamentet i orden, siger Anita Støvring Ross, der har masser af erfaring med at lave events og festivaler.

Hun har blandt andet arbejdet med North Side og Tinderbox. I dag har hun sin egen virksomhed, EnoEvent, og hun har været involveret i flere lokale projekter, siden hun i 2013 flyttede til Randers.

Det er blandt andet blevet til et tæt samarbejde med Randers Teater, hvor hun de seneste to år har fungeret som projektleder for ID-festivalen for byens unge talenter og senest i vinterferien var en af arrangørerne bag Randers Lyser Grønt.

Annonce

Ingen fulde folk

Hun lægger vægt på, at den randrusianske festival er tænkt som en festival, hvor alle generationer kan finde sammen og hygge sig. Og dermed lægger man sig i sporet af Skovbakkens historiske status som randrusianernes friluftssted, hvor der i tidernes morgen har været alt fra gøgl, teater og musik til folkemøder og politiske møder.

Anita Støvring Ross har masser af erfaring fra festivalerne North Side og Tinderbox og glæder sig til at grundlægge en tradition for familiens festival i Randers. Foto: Gorm Branderup

- Vi mangler i den grad en festival, der kan skabe en fælles musik- og underholdningsoplevelse for hele familien, og hvor man ikke behøver at bekymre sig om fulde mennesker efter klokken 20, forklarer Anita Støvring Ross, der vil lave festival, hvor musik ikke kun rimer på masser af fadøl.

- Det er ikke, fordi alkohol skal være forbudt. Folk skal kunne nyde en øl eller et glas vin og noget god mad. Og børn skal kunne købe is og alt det der. Men det skal være en hyggelig dag for hele familien, understreger hun og tilføjer, at festivalen på Skovbakken adskiller sig fra mange andre, fordi den dels skal ramme bredt aldersmæssigt dels skal vægte det atmosfærefyldte højt.

Af samme grund bliver der også lagt op til at knytte familierne sammen ved en syv meter lang kunstvæg, hvor alle får mulighed for at bruge deres kreative talenter. Kunstvæggen skal følge festivalerne år efter år og er tænkt som en pendant til den berømte plakatvæg på Smukfest

Familiefest på Skovbakken

Festival på initiativ af Cecilie Klok Dupont, Laila Vistisen og Anita Støvring Ross.

En fest, hvor man lægger vægt på, at den skal være for alle generationer.

Der er lagt op til festival 2021, 2022 og 2023 med økonomisk tilskud fra Randers Kommunes eventpulje. Men ambitionen er at give Randers og Skovbakken en fast festivaltradition, gerne fordelt på flere dage.

Familiefest på Skovbakken løber af stabelen lørdag 28. august.

Der bliver senere på foråret sat 200 billetter til salg. Et antal, der de næste år forventes at blive meget større.

Festivalen vil gerne hjælpe med at løfte det randrusianske kulturliv til et endnu højere niveau, end det er i dag. Det vil man gøre ved at samarbejde med erhvervslivet i Randers.

Blandt samarbejdspartnerne er Jutlander Bank, den socialøkonomiske virksomhed Finderiet, Randers Bryghus, Bambi Udlejning samt lokale gymnastikforeninger. Der vil desuden være mulighed for, at små lokale erhvervsdrivende kan etablere madboder på festivalen.

- Vi ønsker at skabe en familiefestival, hvor hele familien kan få en skøn dag sammen, og opleve kunstnere som hele familien kender og holder af. Derfor booker vi også kunstnere, der kan ramme bredt, og sørger for, at festivalpladsen er en æstetisk oplevelse, der kræser for alle sanser.

- Vi har ikke fastlagt festivalprogrammet endnu, men går efter kunstnere som Katinka og artister, der inddrager noget fortællende i deres musik, siger Anita Støvring Ross.

Annonce

Lokale kræfter

Selv om coronaen stadig er en trussel mod normalt hverdagsliv og mod store forsamlinger,  så er de tre initiativtagere ikke nervøse for deres arrangement.

- Vi overholder naturligvis alle restriktioner. Og vi har erfaring i at afvikle events, så det er vi nu ikke så nervøse for. Desuden har vi lagt arrangement så sent på sommeren, at vi også kan regne med, at landet igen er åbnet for lidt større forsamlinger.

Foreløbig er det besluttet, at festivalen i 2021 kan have højst 200 besøgende. Dette tal forventes bragt godt i vejret, efterhånden som festivalen får fodfæste blandt Skovbakkens høje træer.

Billetterne er endnu ikke sat til salg. Men bliver det i løbet af foråret. Der skal også arbejdes videre på at lave en forening og knytte kontakter til lokale leverandører af mad til boderne på festivalen.

- Vi håber, at mange lokale vil finde det attraktivt at byde ind med forskellig mad. Og den frivillige del skal også udbygges. Min drøm er, at vi med tiden får held til at lave en stor forening a la Smukfest i Skanderborg. Men vi starter i det små og håber, at vi hele tiden kan udvide og bygge ovenpå, siger Anita Støvring Ross.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce