Annonce
Erhverv

Nyt handelsområde trækker: Dagligvarebutik og plantecenter viser interesse for Grenaa

Wash World åbner snart i erhvervsområdet Hesselvang, syd for Grenaa, der også huser en jem & fix. Nu viser andre, store, butikker også interesse for området. Foto: Helle Elgaard Kvist
Området Hesselvang, syd for Grenaa, huser indtil videre kun et byggemarked og en vaskehal, men flere butikker har forespurgt på mulighederne i området.

Grenaa: Efter en del debat frem og tilbage besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen på sit møde i december 2020, at der skulle tillades dagligvarebutikker uden for Grenaa bymidte, hvilket også betød muligheden for dagligvarebutikker i det planlagte aflastningsområde ved Hesselvang, syd for Grenaa.

Her ligger der i forvejen en jem & fix, ligesom vaskehallen Wash World snart slår dørene op i området, og nu viser flere butikker interesse for Hesselvang. Firmaet Innovater, der laver ejendoms- og projektudvikling, har fået Cowi til at udarbejde en detailhandelsredegørelse, der skal se på muligheder og konsekvenser ved opførelsen af en 1.200 kvadratmeter stor dagligvarebutik samt et plantecenter på 8.500 kvadratmeter i området.

Redegørelsen er sendt som et høringssvar til Norddjurs Kommunes forslag til kommuneplan 2021. Heri er der nemlig kun indskrevet muligheder for 5.000 kvadratmeter i lokalplansudkastet, hvilket betyder, at en større butik vil kræve enten et kommuneplanstillæg eller en indarbejdelse i kommuneplanen.

Annonce

Hvilken dagligvarebutik og hvilket plantecenter, der har vist interesse for Hesselvang, vil Innovater ikke sige mere om.

- Det er på så tidligt et stadie. Der har været forespørgsler, så vi har henvendt os til Norddjurs Kommune for at sikre os, at plangrundlaget er i orden, siger Andreas Bagunck, udviklingschef i Innovater Vest i Aarhus.

- Den rigtige vej at gå

For Niels Basballe (S), der er medlem af miljø- og teknikudvalget, er henvendelsen fra Innovater et tydeligt tegn på, at det var den rigtige vej at gå, da man sagde ja til Hesselvang.

- Det startede besværligt og var op ad bakke med den detailhandelsanalyse fra ICP (Institut for Center-planlægning), hvor anbefalingen var, at der ikke skulle etableres dagligvarebutikker på over 1200 kvadratmeter uden for Grenaa bymidte, siger han.


Interessen for området er et bevis på, at det var den rigtige beslutning, der blev truffet.

Niels Basballe (S), lokalpolitiker


Analysen blev politisk behandlet efter en henvendelse fra Rema 1000, der gerne vil etablere en dagligvarebutik på ”cementgrunden” tæt ved McDonalds. Sagsbehandlingen startede i miljø- og teknikudvalget, hvor Niels Basballe og Jens Meilvang stemte imod anbefalingen, fordi de mente, at Grenaa havde behov for enhver mulighed for vækst inden for området og ikke kun i Grenaa bymidte.

Annonce

Liv i området

Efterfølgende skabte emnet en del debat i byrådssalen, men et flertal endte altså med at nedstemme ICPs anbefaling.

- Interessen for området er et bevis på, at det var den rigtige beslutning, der blev truffet, siger Niels Basballe, der glæder sig over, at der er udvikling i området.

- Foruden jem & fix og Wash World, der allerede er der, vil også Harald Nyborg etablere forretning, så snart den nye kommuneplan vedtages, og nu også dagligvarebutik og plantecenter, siger han.

Han er glad for, at der kommer liv i området, der har ligget bart hen i mange år.

- Det er virkelig dejligt, at der sker noget, og det gør også, at byen ser større ud og har mere at tilbyde, siger han og peger på, at det også vil modvirke købelysten mod de større byer Randers og Aarhus.

Aflastningsområdet Hesselvang er udlagt i forbindelse med forslaget til kommuneplan 2021, der behandles politisk og vedtages i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Straffespark til Rusland

Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce