Annonce
Østjylland

Nyt havneområde klar til høring

Masterplanen fra Preben Skaarups Tegnestue deler området ind i tre arealer: Et til spredt erhverv, et til tæt lavt boligbyggeri og et, der skal fungere som en udvidelse af campingpladsen. Havnebassinet og stranden er forslag, der ikke er medtaget i lokalplanen. Tegning: Mariagerfjord Kommune.

Bydel. Hvis byrådet i næste uge vedtager lokalplanen for det nye havneområde ved Saltcentret, skyder en helt ny bydel snart op.

Masterplanen for Mariager Havn med tilhørende lokalplan blev i mandags godkendt i teknik- og miljøudvalget. Hvis planerne, som det forventes, også går glat igennem på byrådsmødet 23. august og de otte ugers offentlig høring herefter, kommer der snart til at ske noget på Mariagers havnefront. Det håber formand for teknik- og udvalget, Preben Christensen (A)

Det nye områder ligger nord for veteranbanen og vest for Saltcentret. Hensigten med en omlægning er forbinde byen og havnen. Foto: Mariagerfjord Kommune.

»Vi er meget begejstrede for den masterplan, der er kommet ud af 2008-vinderforslaget fra Preben Skaarups Tegnestue og er næsten sikre på en positiv fremlægning i byrådet på torsdag,« siger Preben Christensen.

Hovedformålet med det nye område, der befinder sig nord for veteranbanen mellem Saltcentret og Mariager Camping, er at binde by og havn tættere sammen, og med vedtagelsen af den nye lokalplan, er kommunens rolle udspillet. Herefter er det videre forløb op til private investorer, der har lyst til at poste penge i havnenært erhverv og boligbyggeri.

En af dem, der regner med at være blandt de første til at lægge billet ind på havnematrikel er Mariager Kajakklub. Her var man på banen allerede i 2005, for at forhøre som muligheder for tag over hovedet tæt på vandet. Klubben der blev opstartet i 2004 på baggrund at et lille netværk på otte, der plejde at sætte hinanden stævne i kajakkerne. I dag er medlemstallet 130.

»For os kan det kun gå for langsomt. Vi er kommet med forslag til arkitekternes masterplan og har set resultatet - et resultat vi ikke kunne ønske bedre,« siger kasserer i Mariager Kajakklub, Torben Holmgren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce