Annonce
Østjylland

Nyt havneområde klar til høring

Masterplanen fra Preben Skaarups Tegnestue deler området ind i tre arealer: Et til spredt erhverv, et til tæt lavt boligbyggeri og et, der skal fungere som en udvidelse af campingpladsen. Havnebassinet og stranden er forslag, der ikke er medtaget i lokalplanen. Tegning: Mariagerfjord Kommune.

Bydel. Hvis byrådet i næste uge vedtager lokalplanen for det nye havneområde ved Saltcentret, skyder en helt ny bydel snart op.

Masterplanen for Mariager Havn med tilhørende lokalplan blev i mandags godkendt i teknik- og miljøudvalget. Hvis planerne, som det forventes, også går glat igennem på byrådsmødet 23. august og de otte ugers offentlig høring herefter, kommer der snart til at ske noget på Mariagers havnefront. Det håber formand for teknik- og udvalget, Preben Christensen (A)

Det nye områder ligger nord for veteranbanen og vest for Saltcentret. Hensigten med en omlægning er forbinde byen og havnen. Foto: Mariagerfjord Kommune.

»Vi er meget begejstrede for den masterplan, der er kommet ud af 2008-vinderforslaget fra Preben Skaarups Tegnestue og er næsten sikre på en positiv fremlægning i byrådet på torsdag,« siger Preben Christensen.

Hovedformålet med det nye område, der befinder sig nord for veteranbanen mellem Saltcentret og Mariager Camping, er at binde by og havn tættere sammen, og med vedtagelsen af den nye lokalplan, er kommunens rolle udspillet. Herefter er det videre forløb op til private investorer, der har lyst til at poste penge i havnenært erhverv og boligbyggeri.

Annonce

En af dem, der regner med at være blandt de første til at lægge billet ind på havnematrikel er Mariager Kajakklub. Her var man på banen allerede i 2005, for at forhøre som muligheder for tag over hovedet tæt på vandet. Klubben der blev opstartet i 2004 på baggrund at et lille netværk på otte, der plejde at sætte hinanden stævne i kajakkerne. I dag er medlemstallet 130.

»For os kan det kun gå for langsomt. Vi er kommet med forslag til arkitekternes masterplan og har set resultatet - et resultat vi ikke kunne ønske bedre,« siger kasserer i Mariager Kajakklub, Torben Holmgren.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce