Annonce
Randers

Sigtet ansat på plejecenter skal forblive bag tremmer: Dommerens beslutning fik kvinden til at skjule ansigtet i hænderne

Det var her i Tinghuset ved Retten i Randers, at retsmødet med den ansatte fra Plejecenter Tirsdalen foregik onsdag formiddag. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
En midaldrende kvinde har ved Retten i Randers fået forlænget sin varetægtsfængsling i en sag om mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald ved Plejecenter Tirsdalen. Da kvinden hørte dommerens beslutning, tog hun hænderne op foran ansigtet.

Randers: Det er efterhånden to måneder siden, at en kvindelig medarbejder ved Plejecenter Tirsdalen blev fremstillet i grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre, sigtet og derefter varetægtsfængslet i en sag om mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald på hendes arbejdsplads.

Og nu har retten besluttet, at medarbejderen, som er underlagt navneforbud, skal forblive bag tremmer, alt imens Østjyllands Politi fortsætter sin efterforskning af sagen.

Det står klart efter et længerevarende retsmøde, som fandt sted ved Retten i Randers onsdag formiddag.

Annonce

Ved retsmødet deltog den sigtede, hendes forsvarer og anklagemyndigheden via videolink, mens sagens dommer, Kristina Skovbo Hauerslev, i dagens anledning havde fået selskab af et større presseopbud fra lokale, regionale og nationale medier i retslokalet i Randers.

Nej tak til ophævelse

Flere af de mange medier var mødt op med et ønske om at få omgjort rettens tidligere afgørelse om at lade sagen foregå bag dobbeltlukkede døre. Formålet med den anmodning var at få oplyst sigtelsen mod den midaldrende kvinde.

Men Kristina Skovbo Hauerslev ville ikke forholde sig til pressens anmodning om at få afgørelsen om de dobbeltlukkede døre fra grundlovsforhøret ophævet. I stedet valgte hun på anklagemyndighedens opfordring at lukke dørene for retsmødet, alt imens de tilbageværende parter diskuterede forlængelsen af den sigtedes varetægtsfængsling.

32 minutter efter pressen var blevet bedt om at forlade retslokalet, blev mediernes repræsentanter igen inviteret indenfor. Og her kunne Kristina Skovbo Hauerslev meddele, at hun vurderede, at grundlaget for varetægtsfængslingen af den kvindelige medarbejder fra Plejecenter Tirsdalen fortsat er tilstede. Derfor skal hun forblive bag tremmer i yderligere fire uger.

Annonce

Brød sammen

Udmeldingen fra retten fik den midaldrende kvinde, der var med på videolink fra en unavngiven arrest i Danmark, til at løfte hænderne op foran sit ansigt og stille bryde sammen i gråd.

Sådan sad hun med ansigtet begravet i hænderne, mens dommer Kristina Skovbo Hauerslev begrundede rettens beslutning om fortsat varetægtsfængsling.

- Der er en begrundet mistanke for, at du i hvert fald har overtrådt paragraf 245 stk 1 (legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter, red.), lød det fra dommeren, som tilføjede, at der efter rettens vurdering stadig er en risiko for, at den sigtede ved løsladelse kan risikere at påvirke efterforskningen og ikke mindst vidner i sagen.

Den fortsatte varetægtsfængsling er blevet kæret til Vestre Landsret af den sigtedes forsvarer med en påstand om, at der bør ske løsladelse af hende.

Annonce

Stadig meget i mørke

De dobbeltlukkede døre og navneforbuddet i sagen gør, at det stadig ikke er muligt at få at vide, hvad den varetægtsfængslede kvinde reelt er sigtet for. Ligeså er det heller ikke tilladt at komme med oplysninger, der kan være med til at identificere hende.

Foreløbig er det dog kommet frem, at det var Styrelsen for Patientsikkerhed, der på baggrund af en række mistænkelige indlæggelser af beboere på Plejecenter Tirsdalen, valgte at anmelde sagen til politiet.

Herefter rykkede Østjyllands Politi 14. marts ud og anholdt en person, som dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers. I det journalnummer, som Østjyllands Politi har oprettet i sagen, tyder en såkaldt gerningskode på, at sagen i udgangspunktet blev efterforsket som forsøg på manddrab.

Østjyllands Politi, Plejecenter Tirsdalen, Randers Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed er imidlertid tavse som graven og ønsker ikke at udtale sig, så længe sagen efterforskes af politiet.

Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce