Annonce
Randers

Nyt idrætstilbud til inaktive seniorer i Spentrup: - Hvis de ikke får et lille spark, så kommer de ikke

DGI har testet konceptet "Idræt om Dagen" af med succes andre steder. På mandag skyder de i samarbejde med Spentrup IF og Randers Kommune senioridrætsaktiviterne i gang hver mandag eftermiddag. Pressefoto.
Idræt om Dagen hedder et nyt idrætstilbud, som Spentrup IF i samarbejde med DGI og Randers Kommune vil skyde igang. Det skal give inaktive over 60 lyst til at bevæge sig mere.

Spentrup: Kirsten Holmgrün har været rundt i Spentrup og hænge små sedler op. Og hvis hun på sin vej møder nogen over 60, som hun ved ikke kommer ud og får sig rørt, så har hun sagt til dem, at de skal møde op på mandag og få en kop kaffe.

- Jeg ved jo, at hvis de ikke får et lille spark, så kommer de ikke, siger hun med et grin.

Det, hun gerne vil have, de skal møde op til, er Spentrup IFs nye tiltag "Idræt om Dagen." I samarbejde med Randers Kommunes "Bevæg dig for livet" og DGI, vil Spentrup Idrætsforening nemlig gerne have de modne mennesker over 60 til at bevæge sig lidt mere.

- Det er for alle, der har tid og lyst til at dele 1½-2 timer i hyggeligt samvær med højt til loftet og sved på panden - hver mandag over middag, siger Kirsten Holmgrün fra Spentrup IF, som er projektkoordinator.

Alle interesserede inviteres i første omgang til et informationsmøde om 'Idræt om dagen', hvor de fremmødte bliver klogere på, hvorfor det er nødvendigt at holde sig aktiv hele livet, og hvad konceptet ´Idræt om dagen' indbyder til.

De efterfølgende tre mandage er der mulighed for at afprøve forskellige motionstilbud. Motionen tilpasses deltagerne, så alle har mulighed for at vælge aktivitet og være med, også selv om formen ikke er, hvad den har været. De forskellige aktiviteter, som deltagerne kan afprøve, kunne f.eks. være floorball, badminton, pickleball, SMART-training, bordtennis, indoor cycling, gåfodbold, volleyball, curling og meget andet.

Aktiviteterne tilpasses målgruppen og er for alle. Træningen starter hver gang med en fælles opvarmning, og afslutter fælles med en kop kaffe og kage. Ifølge DGI er Idræt om dagen en afprøvet indsats og bygger på en stærk tradition for, at alle får mulighed for at dyrke idræt, styrke sundheden og livskvalitet som senior.

- Tænker man, at det måske er lidt sent at komme i gang med at motionere, så er der flere argumenter for at komme i gang end at lade være, siger DGI-seniorkonsulent Malene Bach og fortsætter:

- Fysisk aktivitet er et vidundermiddel, der selv i små doser virker på sundheden, og det er helt uden bivirkninger. Virkningen er betragtelig, selv hvis man starter i en sen alder.

Kirsten Holmgrün har ingen anelse om, hvor mange der dukker op på mandag over middag.

- Jeg krydser bare fingre for, at der kommer nogen, smiler hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce