Annonce
Randers

Nyt initiativ på C. la Cours Skole: Vil donere overskud fra nissehuesalg til Randers Julehjælp

Der er ikke meget julestemning over C. la Cours Skoles julekalenderskurke, bolighajen og hans fætter, som her pønser på at jævne C. la Cours Skole med jorden. Når kameraet ikke kører, er de to banditter, der spilles af Jeppe Krægpøth og William Brøndum fra 5.a, dog anderledes glade for julen. I hjørnet af billedet ses den nissehue, som nu skal indbringe Randers Julehjælp penge. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Salget af mindst 250 nissehuer skal være med til at sikre en flot donation til Randers Julehjælp i forbindelse med C. la Cours Skoles årlige, egenproducerede julekalender, som i år har fået titlen "Den magiske nissehue".

Randers: Om få dage får C. la Cours Skoles egenproducerede julekalender premiere for sjette år i træk. Men i år bliver julekalenderen, som traditionen tro produceres i et samarbejde mellem skolens 5. klasser, musik- og dramalærer Mike Holm Stewart og medievalgsholdslærer Henrik Nielsen, flankeret af en nissehueproduktion, som ikke har set sin mage.

For dette års julekalender, "Den magiske nissehue", kommer nemlig ikke bare til at handle om at redde julen, nisserne, C. la Cours Skole og skolens naboer fra bolighajen og bolighajens fætter, der vil rive skolen og de nærliggende boligblokke ned og bygge et stort kasino i stedet. Den kommer også til at handle om sammenhold og støtte til lokalsamfundet i en mere direkte form.

Randers Julehjælp 2020

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

13 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2020: Aktivitetsforeningen Jennumparken, Børnenes Kontor, Dansk Folkehjælp, Frelsens Hær, Giv Julen Mening, Juleteamet Randers og Omegn, Kirkens Korshær, Kirkernes Familiehjælp, Mødrehjælpen, Randers Menighedsplejes Legatfond, Red Barnet, Venligboerne Langå, Venligboerne Randers.

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem klokken 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 15. november til 13. december.

- Vi tænkte, at det i år kunne være fedt, hvis alle eleverne fra 0. til 5. klasse var iklædt den samme nissehue som nisserne i julekalenderen. Derfor har vores billedkunstlærer Lene Brøndum og en del af 5. klasses-eleverne knoklet for at lave en hel masse nissehuer, som eleverne kan købe, fortæller Mike Holm Stewart.

Annonce

Nissehuer for 5000 kroner

Nissehuemagernes målsætning er i første omgang at producere 250 nissehuer, som efterfølgende vil blive solgt til skolens elever for 30 kroner stykket. Herefter vil det samlede overskud fra salget blive doneret til Randers Julehjælps støtte til udsatte børnefamilier i byen.

- Vi synes, at det kunne være fedt at være med til at hjælpe Randers på den her måde. Så hvis nu nissehuerne går hen og bliver meget populære, så må vi jo producere nogle flere, siger Mike Holm Stewart med et grin.

Donationer til Randers Julehjælp 2020

Hver dag bringer vi en oversigt over de bidragsydere, der giver 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp.

Lions Club Randers Gudenaa: 10.000 kr.

Kaj og Annbritt Porup: 10.000 kr.

John Sørensen: 5.000 kr.

Centerforeningen Randers Storcenter: 10.000 kr.

Rikke Koch Jensen: 16.000 kr.

Musik- og dramalæreren har desuden allerede snakket med ledelsen om initiativet med det magiske nissehuesalg. Og her er han blevet mødt med fuld opbakning, proklamerer han.

- Hvis vi sælger alle 250 nissehuer, så rammer vi et overskud lige under 5000 kroner. Derfor har jeg fået ledelsens tilsagn om, at de spæder op, så vi som minimum giver 5000 kroner til Randers Julehjælp, siger han.

Med til årets julekalender hører også en julekalendersang, som eleverne i 5. klasse har lavet og indspillet i studie i samarbejde med deres musik- og dramalærer.


Hvis vi sælger alle 250 nissehuer, så rammer vi et overskud lige under 5000 kroner. Derfor har jeg fået ledelsens tilsagn om, at de spæder op, så vi som minimum giver 5000 kroner til Randers Julehjælp.

Mike Holm Stewart, musik- og dramalærer


Køb af julemærke

Lions Club Randers Gudenaa lader igen i år indtægterne fra salget af årets digitale julemærke indgå i Randers Julehjælp.

Motivet for årets mærke er genforeningsmonumentet ”Moder og barn”, der siden 1927 har stået i Vestparken til minde om genforeningen 1920.

Ved køb af det digitale julemærke får man retten til at bruge det i alle mails resten af året.

Sådan køber du julemærket: Private skal sende 100 kr. og virksomheder 200 kr. til følgende konto i Sparekassen Kronjylland: Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105 eller via Mobilepay på nr. 84319.

Skriv mail-adresse i meddelelsesfeltet.

Indenfor to dage vil du pr. mail modtage en billedfil med årets flotte julemærke, der kan klikkes ind i en mail eller bruges som en del af mailprogrammets signatur. En detaljeret, men let forståelig brugsanvisning om, hvordan man skal gøre, vil følge med billedfilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC jubler over fans til pokalfinalen: Flere grupper står forrest i billetkøen

Annonce