Annonce
Randers

Nyt koncept tiltaler kunderne: Få ordnet hår uden for arbejdstid

Jørgen Schultz får studset håret af 32-årige Valentina Scurina i frisørsalonen, der holder åbent, når folk har fri. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Magrethe Khoshaba og Valentina Scurina åbnede for seks uger siden frisørsalon på Hobrovej. Her kan man få ordnet hår og lagt makeup på hverdagsaftener og i weekender, og de alternative åbningstider er faldet i god jord hos kunderne.

Randers: Der er hyggeligt i den lille frisørsalon på Hobrovej. I den ene af de to stole sidder Jørgen Schultz og får studset håret af 32-årige Valentina Scurina, mens Margrethe Khoshaba fejer og rydder op i lokalet. Der er for så vidt ikke noget anderledes her end i andre frisørsaloner. Og så alligevel. Det er nemlig søndag middag, og Beauty Bar Salon, som frisørsalonen hedder, holder åbent fra klokken 10-15, som den gør hver søndag.

Den nyåbnede salon har nemlig valgt at holde åbent, når folk har fri, hvilket betyder i hverdagene mellem klokken 18 og 21.30, på lørdage mellem klokken 15 og 18, og på søndage fra 10 til 15.

De to indehavere vil nemlig gerne tilbyde kunderne noget, som de ikke kan få andre steder.

- Vi har undersøgt markedet i Randers, og os bekendt er der ikke andre steder, der har åbent lige som os, siger Margrethe Khoshaba, der længe havde gået med tanken om at åbne en salon med anderledes åbningstider.

Annonce
Frisørsalon med skæve åbningstider. Magrethe Khoshaba og Valentina Scurina åbnede for seks uger siden frisørsalon på Hobrovej. Her kan man få ordnet hår og lagt makeup på hverdagsaftener og i weekender. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Frisørblod i årene

Den 26-årige frisør er ikke ny inden for branchen. Hun er vokset op i Aarhus, og hendes far havde først frisørsalon i Horsens og derefter på Stjernepladsen i Aarhus, og som yngre brugte hun masser af tid i farens salon.

- Siden jeg var helt lille, har jeg været med min far i salonen om lørdagen. Så gik jeg og fejede og ordnede småting, og jeg har altid tænkt, at jeg selv ville være frisør, siger Margrethe Khoshaba, der tog den et-årige frisøruddannelse og var færdiguddannet allerede som 18-årig.

Hun begyndte at arbejde i farens salon, og snart blev hun medejer af salonen, hvilket hun stadig er. Hun arbejder i Aarhus i dagtimerne og tager til Randers, hvor hun bor, og åbner salonen på Hobrovej om aftenen.

- Jeg elsker mit arbejde, og hvis jeg har en dag, hvor jeg ikke arbejder, så er det helt mærkeligt, siger den arbejdsomme frisør.

Lysten til at åbne egen salon har Margrethe Khoshaba altid haft, og da hun flyttede til Randers for halvandet år siden, var det oplagt at gøre det i byen.

- Jeg har altid gerne villet være selvstændig og gerne villet lave noget, som var nyt, så derfor begyndte jeg også at kigge efter egnede lokaler, da jeg flyttede hertil, siger frisøren og fortæller, at lokalerne på Hobrovej, hvor der tidligere har været thaimassage og endnu tidligere en anden frisørsalon, er helt perfekte.

- Det er nemt at komme til, og så er det tæt på centrum, men med en billigere husleje. Derfor kan vi også holde nogle priser, hvor alle kan være med, siger Margrethe Khoshaba.

Kunder glade for aftenåbent

De to kvinder, der er gode veninder privat, åbnede salonen 10. september og foruden klipning, farve og permanent, kan man få lagt makeup, da Valentina Scurina også er uddannet makeupartist.

Åbningsdagen blev markeret med gratis klipning til alle, og det var et tilbud, som mange randrusianere tog godt imod.

- Det væltede ind med kunder, så vi var først færdige omkring midnat, fortæller Margrethe Khoshaba.

En af de kunder, der har taget godt imod tilbuddet, er 51-årige Lone Kruse. Hun er for nyligt flyttet til byen fra Tyskland og skulle i den forbindelse finde sig en ny frisør.

- Jeg så et opslag på Facebook for salonen og var hernede og blive klippet og få farvet hår, og jeg fik en utroligt god behandling, siger hun og fortæller, at hun ikke vidste, at salonen kun havde været åbent i en uge, da hun var der.

Lone Kruse arbejder på kontor i Aarhus og pendler frem og tilbage med bus og er derfor først hjemme klokken 17.30 i hverdagene, og så er det svært at nå en klipning hos en frisør med almindelige åbningstider.

- Enten så skal jeg bruge weekenderne på at gå til frisør, eller så skal jeg tage fri for at komme afsted, så det her koncept med aftenåbent passer mig virkeligt godt, siger hun.

Samtidig tager hun også hatten af for, at der bliver taget nogle nye initiativer i byen.

- Jeg synes, man skal bakke op om det, når nogle gør noget som det her - man skal støtte op om byen - og det bliver her, jeg kommer til at gå til frisør fremover, siger Lone Kruse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce