Annonce
Østjylland

Nyt liv i caféen: Pernille vil kræse for byens borgere med surdej, sylteting og lækre kager

Pernille Egeriis Lægs Hansen åbner i marts 2021 sin egen forretning på Centervej i Auning. Forretningen kommer til at hedde Forrådskammeret, og her vil byens borgere og andet godtfolk kunne blive beriget med smagsmæssige sanseindtryk og kreativt håndværk. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
27-årige Pernille Egeriis Lægs Hansen har taget springet fra Aarhus-forstaden Hasselager til Auning, hvor hun inden længe åbner en forretning, der blandt andet vil kræse om byens borgere med surdej, sylteting og de lækreste kager.
Annonce

Auning: Det varer ikke længe, før forbipasserende vil kunne se, at der sker noget nyt i de cafélokaler på Centervej i Auning, som tidligere har huset den nu lukkede Café Bondepigen.

Ved forårets komme bliver adressen nemlig hjemsted for det mad-eventyr, som den 27-årige Aarhus-kok Pernille Egeriis Lægs Hansen har sendt sig selv og sine nærmeste ud på. Et mad-eventyr, hvor gode, gamle, rustikke dyder som surdej, syltning og fermentering er i højsædet, men hvor chokolade, smukke kager og kreativt håndværk også har en plads.

- Jeg har altid haft en drøm om at åbne min egen, lille gårdbutik langt ude på landet. Men for en bypige som mig ville det spring måske nok være lidt for voldsomt at tage på én gang. Derfor er Auning det perfekte trinbræt på vejen mod drømmen. Her har jeg fornemmelsen af byen, selvom jeg er væsentlig tættere på landet, end jeg har været vant til indtil nu, siger Pernille Egeriis Lægs Hansen, som i 2019 er udlært kok fra designhotellet Comwell i det centrale Aarhus.

Annonce

Sylteløg og perlebygchips

Nøglerne til cafélokalerne får Pernille Egeriis Lægs Hansen overdraget i begyndelsen af februar. Herefter starter arbejdet med at male og indrette stedet, så det får den stil, den unge iværksætter drømmer om. Til den del – og det praktiske arbejde, der følger efter butiksåbningen - får hun hjælp af sin mor samt kæresten Nikolaj Duun, som stammer fra Auning-området.

Planen er, at stedet skal hedde Forrådskammeret - opkaldt efter en Instagram-profil, som Pernille Egeriis Lægs Hansen så småt startede op for et års tid siden. Og dørene til Forrådskammeret bliver slået op for kunder i midten af marts.

- Butikkens hylder bliver fyldt med alle de ting, jeg er vant til at lave i restaurationsbranchen, men som man ikke kan købe eller finde i en ordentlig kvalitet i et supermarked. Det er for eksempel de syltede rødløg, de syltede champignoner og de lækre, hjemmelavede perlebygchips, som man husker fra restauranten, men ikke kan købe nogen steder, siger den 27-årige kok.


Butikkens hylder bliver fyldt med alle de ting, jeg er vant til at lave i restaurationsbranchen, men som man ikke kan købe eller finde i en ordentlig kvalitet i et supermarked. Det er for eksempel de syltede rødløg, de syltede champignoner og de lækre, hjemmelavede perlebygchips, som man husker fra restauranten, men ikke kan købe nogen steder.

Pernille Egeriis Lægs Hansen, kok


Herudover har Pernille Egeriis Lægs Hansen også planer om at lave lækre stykkager, skærekager, flødeboller og chokolade. Og så skal Forrådskammeret være stedet, hvor hele byen kommer, når der skal kuvertbrød til.

- Ligesom man henter morgenbrød hos bageren, så vil jeg gerne, at man kommer og henter sit brød til aftensmaden hos mig, siger den kommende butiksindehaver.

Annonce

En overflod af drømme

Begejstringen for det projekt, der venter lige om hjørnet, er ikke til at tage fejl af hos Pernille Egeriis Lægs Hansen. Over for journalisten fortæller hun om alle de drømme, hun har for butikken og den tilhørende café, som bliver skudt i gang, så snart corona-restriktioner er en saga blot.

Pernille Egeriis Høgs Nielsen åbner inden længe forretningen Forraadskammeret på Centervej i Auning. Her ses et udsnit af hendes tidligere kreationer, som blandt andet vil være at finde i butikken i Auning. Fotocollage: Pia Pagaard M. Madsen/Pernille Egeriis Lægs Hansen

Der er drømme om at blive et samlingssted for mødregrupper, strikkeklubber og lignende. Drømme om salg af både brugskunst og håndværksredskaber til sylteentusiasten eller surdejsentusiasten. Om salg af sunde salater, paninier, lækre dyppelser og med tiden måske også af østjysk tapasservering med produkter fra lokale madproducenter på Djursland.

- Lige nu er det hele et mindmap inde i mit hoved, som bliver ved med at få tilført nye ideer og tanker. Opgaven bliver at få det hele kogt ned, så vi har de vigtigste elementer på plads, og stadig har rum til at lege med de kreative ideer, når vi har åbnet Forrådskammeret, siger Pernille Egeriis Lægs Hansen, som ser frem til for alvor at tage hul på sin nye tilværelse i Auning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce