Annonce
Østjylland

Nyt liv i Nyvang: Tre aktører indtager forladt daginstitution

87 musikelever fra Kulturskolen Norddjurs flytter ind i den tidligere daginstitution Nyvang i Auning. Her får de selskab af en gruppe voksne brugere af Kulturværkstedet - og inden længe også Juniorklubben Fristedet, som hører under Ung Norddjurs. Arkivfoto

Politikerne i Norddjurs Kommune har godkendt tre fritids- og kulturtilbuds ønske om at oprette et "bofællesskab" i den tidligere daginstitution Nyvang i Auning. To af aktørerne er allerede rykket ind.

Auning: Det har næsten taget tre år. Men nu kommer der igen masser af liv i den bygning, der indtil forsommeren 2016 husede børnehaven Nyvang i Auning.

Det står klart, efter kommunalbestyrelsen i Norddjurs Kommune godkendelse af, at Juniorklubben Fristedet, som hører under Ung Norddjurs, Kulturskolen Norddjurs og Kulturværkstedet indtager de tomme lokaler, der ligger tæt på Auning Skole. En løsning, som får stor opbakning fra alle sider.

- Det her er en rigtig god løsning. Der er tale om tre parter, som i samarbejde får mulighed for at bruge nogle fælles lokaler og arealer. Det er nogle lokaler, som alle tre parter har haft som ønskescenarie at komme i, sagde næstformand i kultur- og fritidsudvalget Bente Hedegaard (S), da sagen blev behandlet i kommunalbestyrelsen.

Annonce

Det her er en rigtig god løsning. Der er tale om tre parter, som i samarbejde får mulighed for at bruge nogle fælles lokaler og arealer. Det er nogle lokaler, som alle tre parter har haft som ønskescenarie at komme i.

Bente Hedegaard, næstformand i kultur- og fritidsudvalget

Behovet udeblev

Selve bygningen på Nyvangsvej har stået tom, siden Norddjurs Kommune tog daginstitutionen Mælkevejen i Auning i brug i april 2016.

I første omgang var det meningen, at bygningen skulle bruges til oprettelse af modtageklasser for børn i flygtninge- og indvandrerfamilier, som ville blive boligplaceret i den vestlige del af kommunen. Men siden viste det sig, at sådan et behov slet ikke eksisterer.

Til gengæld har man i efterhånden et år vidst, at Kulturskolen Norddjurs og Kulturværkstedets hidtidige fælleslokaler på Industrivej ikke levede op til de krav, der stilles fra myndighedernes side. Derfor har de to kulturtilbud - sammen med 87 musikskoleelever og en række kreative brugere af Kulturværkstedet i princippet stået uden tag over hovedet siden nytår.

- Et optimalt bytte

Politikernes beslutning om at lade Kulturskolen Norddjurs, Kulturværkstedet og juniorklubben i Auning rykke ind i Nyvang vækker derfor stor glæde hos de tre aktører. Ikke mindst hos Kulturskolen Norddjurs, som allerede er rykket ind i de nye lokaler sammen med Kulturværkstedet.

- Vi er rigtig glade for det her bytte. For det første er lokalerne nyere og meget mere velegnede til vores formål end vores tidligere lokaler, siger kulturskoleleder Finn Rosenløv, der også ser placeringen tæt på Auning Skole som et absolut plus.

- Vi er altid interesserede i at arbejde tæt sammen med skolerne i Norddjurs. Men vi må også erkende, at der var langt fra Auning Skole til vores fritidstilbud på Industrivej. Derfor gør de nye lokaler det nemmere for familierne at lade deres børn deltage i Kulturskolens eftermiddagsundervisning. Nu kan de jo let selv finde hen til os fra enten SFO'en eller juniorklubben, siger Finn Rosenløv.

Juniorklubben er på vej

Kulturskolelederen satser desuden på, at Kulturskolen Norddjurs' afdeling i Auning vil få et boost, når Juniorklubben Fristedet med godt 20 børn også flytter ind i Nyvang.

- Når de rykker ind, så bliver Nyvang jo et eftermiddags-opholdssted for børnene. Vi håber, at det vil give en rigtig god udveksling af børn mellem os og juniorklubben, som vil være til gavn for begge parter, siger Finn Rosenløv.

Det er endnu uvist, hvornår Juniorklubben Fristedet rykker ud af sit nuværende lokale ved Auning Hallen og ind i Nyvang. Men ifølge viceleder Per Larsen fra Ung Norddjurs er forhåbningen, at flytningen kan komme til at ske i løbet af foråret.

I mellemtiden har Kulturværkstedet, Kulturskolen Norddjurs og Ung Norddjurs fået til opgave at etablere et brugerråd, hvori alle tre parter er repræsenteret. Brugerrådet skal sammen udarbejde et sæt vedtægter for sig selv og brugen af lokalerne i Nyvang, som efterfølgende skal godkendes i både børne- og ungdomsudvalget samt i kultur- og fritidsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce