Annonce
Randers

Nyt liv i Træløberen: Randers Laksen åbner med friske og tilberedte fisk

I fiskebutikken Randers Laksen sælges friske fisk samt tilberedte fiskeretter. Her ses de to indehavere Helle Espersen og Jesper Nørager Andersen samt kokken Tommy Olesen (tv.). Foto: Frank Pedersen
Træløber-bygningen på adressen Østervold 41B genåbner som fiskebutikken Randers Laksen.

Randers: Tirsdag 20. april klokken 10 åbner Randers’ nye fiskebutik, Randers Laksen, i Træløber-bygningen, Østervold 41B.

Det er Jesper Nørager Andersen og Helle Espersen, der i fællesskab står bag Randers Laksen, hvor man fremover kan købe friske fisk, og selv om stedet ikke er en restaurant, vil det også være muligt at købe klassiske fiskeretter som eksempelvis stjerneskud og fish & chips. Og uanset om det er de friske fisk eller fiskeretter, er økologi og bæredygtighed væsentlige parametre i Randers Laksens udbud.

De to indehavere vil på skift stå bag disken og ekspedere kunder således, at Jesper Nørager Andersen er der i hverdagene og Helle Espersen i weekenderne, mens kokken Tommy Olesen er ansat til at stege og tilberede fiskeretterne i butikkens køkken.

Annonce

Tommy Olesen har senest været ansat som kok på Assentoft Kro inden den brændte, og for ham er Randers Laksen en tilbagevenden til byen, hvor han startede sin køkkenkarriere, da han er udlært på Hotel Randers.

Bringer udlandet til Randers

Både Jesper Nørager Andersen og Helle Espersen har rejst meget og boet i store dele af udlandet, og det smitter af på det, kunderne vil kunne sætte tænderne i fra Randers Laksen.

- Selv om det er de klassiske fiskeretter, vi sælger, vil vi gerne give dem et tvist inspireret af de rejser, vi har været på, siger de.

Jesper Nørager Andersen tilføjer, at tvistet særligt vil kommen til udtryk, når den planlagte terrasse i forbindelse med Randers Laksen bliver etableret og taget i brug indenfor de kommende måneder.

- Når terrassen er klar, vil vi bruge den til events, hvor vi serverer noget, der ikke er på det daglige menukort, for på den måde at bringe udlandet til Randers, siger Jesper Nørager Andersen og tilføjer, at det eksempelvis kan være i form af paella eller østers.

Annonce

Navn er en hyldest til Randers

Helle Espersen fortæller, at navnet på fiskebutikken, Randers Laksen, lå lige for, da hun og Jesper Nørager Andersen gerne vil være med til at profilere Randers.

- Vi er begge stolte af at være randrusianere og laksen er ligesom rebet, hesten og handskerne et symbol på og et varemærke for Randers, derfor har vi valgt det, siger hun.

Annonce

Tre favorit fisk

Når det gælder egne fiskevaner, har de tre i Randers Laksen hver deres favorit fiskeret.

- Jeg holder meget af at grille eller stege en hel laks i ovnen sammen med citroner og masser af grøntsager, siger Helle Espersen.

- Min favorit er nok i den lidt dyre ende, for jeg er meget glad for en pighvar tilberedt i ovnen, siger Jesper Nørager Andersen.

Kokken Tommy Olesens favorit skal ikke i ovnen, men på panden.

- Jeg er helt vild med en tunbøf, der lige er vendt på panden, men den må endelig ikke få for meget, for så bliver den træls. Og så skal den serveres med en god hollandaisesauce, siger han.

Åbningstiden for Randers Laksen er tirsdag til fredag klokken 10-17.30 samt lørdag klokken 10-13.

Helle Espersen og Jesper Nørager Andersen åbner fiskebutikken Randers Laksen i Træløber-bygningen Østervold 41B, hvor de har ansat kokken Tommy Olesen (i midten) som kok. Foto: Frank Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Pokalfinale er mere end hæder og ære: Europæisk millionregn kan vente Randers FC

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce