Annonce
Randers HK

Nyt lokalt farvel i Randers HK: - Jeg vil ikke længere spille gratis

Rikke Thorngaard er den ottende spiller, der forlader Randers HK til sommer. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Randers HK har gang i den helt store spillerudskiftning, og Randers Amtsavis kan nu afsløre, at Rikke Thorngaard stopper efter sæsonen. Hun er den tredje spiller med rødder i klubbens ungdomsafdeling, der siger farvel. Hun vil ikke længere løbe rundt uden løn.

Randers: Jamina Roberts, Sabine Pedersen, Julia Eriksson, Celine Sivertsen, Line Mai Hougaard, Katrine Larson og Josefine Dragenberg.

Alle forlader Randers HK efter sæsonen, og Randers Amtsavis kan nu afsløre, at også Rikke Thorngaard stopper efter syv år i klubben.

- Jeg har ikke fået tilbudt en kontrakt, og derfor forlader jeg klubben. Jeg har spillet der gratis i næsten tre år, og det vil jeg ikke blive ved med, lyder forklaringen fra 21-årige Rikke Thorngaard til Randers Amtsavis.

Annonce

Slået hjem i ludo

Allerede i sommeren 2018 søgte playmakeren til Hadsten i jagten på en større rolle, end der var udsigt til i Randers HK, men i december blev hun hentet retur, som erstatning for Nina Müller.

- Jeg var en tilgængelig brik, der manglede på det tidspunkt, men nu er jeg så slået hjem i ludo, fortæller Rikke Thorngaard, der understreger, at Randers HK ikke har bedt hende om at pakke sine ting og finde et andet halgulv.

Hun har blot fået besked om, at hun ikke har en kontrakt i udsigt til den kommende sæson.

- Når de siger sådan, må de også forvente, at jeg finder et andet sted at spille, fortæller Rikke Thorngaard.

Farvel til ungdomsrødder

Playmakeren er den tredje spiller med en fortid i klubbens ungdomsafdeling, der forlader klubben efter sæsonen.

Katrine Larson tager tilbage til Skanderborg, og Josefine Dragenberg fortsætter i TTH Holstebro.

En udvikling, der kan undre med tanke på, at Randers HK under efterårets redningsaktion flere gange lod omverdenen forstå, at klubbens egne talenter skal være drivkraften de kommende år på et markant reduceret budget.

En undren, som 21-årige Rikke Thorngaard deler.

- Jeg er ung. Jeg er lokal. Og jeg føler, at jeg har vist mit værd, så selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg har vist klubben, at jeg vil dem, men jeg må acceptere, at de ikke vil prioritere mig. Jeg føler, at jeg er ved at have den erfaring, der skal til, men klubben har valgt at kigge andre veje, fortæller Rikke Thorngaard.

Forskellige syn

Det er cheftræner Niels Agesen, der står i spidsen for at sammensætte truppen, og ifølge Rikke Thorngaard ser de to forskelligt på tingene.

- Vi ser håndboldspillet på to forskellige måder, uden jeg vil nærmere ind på det, lyder det fra playmakeren.

Men har I haft et fint samarbejde?

- Vi har været enige og uenige, men sådan tror jeg, at de fleste spillere oplever forholdet til en træner. Vi har haft en professionel tilgang, fortæller Rikke Thorngaard.

Dialog med klubber

I denne sæson har den 21-årige playmaker vist sig godt frem i flere ligakampe, og det er tilsyneladende blevet bemærket i andre klubber.

- Jeg er i dialog med forskellige klubber, og der er muligheder i både Danmark og udlandet. Jeg skal finde ud af med min agent, hvad der er det bedste skridt for mig, fortæller Rikke Thorngaard.

Randers Amtsavis ville gerne have vendt Rikke Thorngaards kommende exit med cheftræner Niels Agesen, men som den øvrige sportslige stab er han aktuelt sendt hjem fra arbejde, så klubben kan søge lønkompensation i den hjælpepakke, som regeringen har forhandlet på plads med arbejdsmarkedets parter.

Under hjemsendelsen står han ikke til rådighed for pressen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce