Annonce
Randers

Nyt lyskryds opføres ved Sporbyen Scandia: Teglvej afspærres i én ende

Der er ved at blive etableret et nyt lyskryds på Udbyhøjvej ved Teglvej for at styrke trafiksikkerheden til og fra Sporbyen Scandia, som bliver et kvarter med 1000-1200 boliger. Foto: Claus Sall
For at servicere de mange nye beboere, der skal bo i Sporbyen Scandia, etableres der nu et ekstra lyskryds på Udbyhøjvej ved Teglvej, så beboerne kan komme ind og ud. Det kommer primært til at lyse grønt for trafikanter på Udbyhøjvej, og kun når der er trafikanter til og fra Sporbyen, skifter det.
Annonce

Randers: I øjeblikket og frem til og med uge 49 arbejdes der på at etablere et nyt lyskryds på Udbyhøjvej ved Teglvej. Teglvej lukkes i den ende, og beboerne må i stedet køre ind via Dronningborg Boulevard.

Der er planlagt 1000 til 1200 boliger i det nye kvarter, som Sporbyen Scandia udgør. Det betyder, at kommunen må tænke på at sikre beboernes mulighed for at komme til og fra området.

- Det er Sporbyen Scandia, der etablerer og bekoster lyskrydset, og det bliver så overdraget til Randers Kommune med en fin rød sløjfe, når det er færdigt, lyder det fra projektchef for Sporbyen Scandia, Mogens Amstrup.

Arbejdet på det signalregulerede lyskryds er allerede i gang. Der flyttes kabler fra antenne, fibernet og strøm, som i stedet skal ligge under det nye fortov, som etableres sammen med svingbane og cykelsti på sydsiden af Udbyhøjvej. Når dette påbegyndes, vil trafikken på Udbyhøjvej, forbi arbejdsstedet, blive reguleret af et midlertidigt signalanlæg.

- Vi ser frem til at etablere det nye lyskryds, så trafikafviklingen til og fra den nye bydel kan glide nemt og sikkert. Vi forsøger at minimere generne ved etableringen af lyskrydset mest muligt og håber på borgernes forståelse, mens vi udfører arbejdet, siger Thomas Langballe, ingeniør ved Veje og Trafik i Randers Kommune.

Annonce

Højre ind, højre ud

Der vil stadig være ind- og udkørsel ved hovedindgangen på Udbyhøjvej 66, men med tiden skal det laves til højre indkørsel og højre udkørsel. Altså så bilister fra Sporbyen Scandia ikke kan dreje til venstre ind mod byen.

- Det vil komme på et tidspunkt, når det vurderes, at der er flyttet så mange dertil, at det bliver nødvendigt, siger Mogens Amstrup.

Han tilføjer, at den gamle hovedindgang ligger i det tracé, hvor trafikken fra klimabroen skal køre.

- Det er derfor båndlagt til det, men hvornår det kommer vil jo afhænge af, hvornår Randers Kommune har sparet penge nok op til broen, siger Mogens Amstrup.

Adgangen via Toldbodgade 39 bibeholdes også, lige som der skal være en ekstra indkørsel til Toldbodgade, og der er allerede lavet en ny adgang fra områdets vestlige del ud til Fjordgade.

Sporbyen Scandia er byggeriet af en ny bydel på det 22 hektar store fakbriksområde ved Dronningborg, hvor der har været bygget tog siden 1896. Området skal udvikle sig til en bydel med sin egen karakter og historie, som forbinder bydelene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce