Annonce
Randers

Nyt madsted i Brødregade: I Køfte kan du få sandwich med tyrkiske kødboller

Mehmet Dündar Günaydin har åbnet madstedet Køfte i Brødregade 32. Her har han blandt andet sandwich med den specielle tyrkiske kødbolle köfte på menukortet. "Det er der ingen andre steder i Randers, der har," siger han. Foto: Frank Pedersen
Mehmet Dündar Günaydin har åbnet madstedet Køfte, hvor man blandt andet kan få sandwich med den specielle tyrkiske kødbolle köfte.

Randers: 1. oktober åbnede Mehmet Dündar Günaydin madstedet Køfte i Brødregade 32, hvor menukortet byder på tyrkisk sandwich med köfte, gourmet sandwich og burgere.

- Det var, mens jeg arbejdede i en sandwichbar i Aarhus, at jeg fik lyst til at åbne mit eget sted her i Randers. Her i byen er der mange steder, hvor man kan få pizza og kebab, men ingen hvor man kan få en sandwich med den specielle tyrkiske köfte-kødbolle. Derfor tænkte jeg, at hvis jeg skulle åbne et sted, der skiller sig ud fra andre, skulle det være et, hvor man kan få köfte, siger Mehmet Dündar Günaydin, der er dansk gift og kom til Randers fra Tyrkiet, da parret blev forældre for 13 år siden.

Mehmet Dündar Günaydin fortæller, at grunden til, at han har navngivet sit sted Køfte i stedet for köfte er, at han ikke laver kødbollerne nøjagtig efter den traditionelle tyrkiske opskrift.

- Jeg laver kødbollerne efter min egen smag, de er sådan lidt Danish style. Derfor er det blevet med et "ø", siger han med et smil.

Og det tyder på, at randrusianerne deler Mehmet Dündar Günaydins smag, for det er især den tyrkiske sandwich, der har været efterspurgt blandt de mange kunder, der har været, de første dage Køfte har været åbent.

Annonce

Køfte

Ejer: Mehmet Dündar Günaydin

Beliggenhed: Brødregade 32

Åbningstid: Mandag-torsdag klokken 11-18. Fredag og lørdag klokken 22-04. Søndag lukket

Lærte at lave mad af mor

Mehmet Dündar Günaydins glæde for at lave mad blev grundlagt i barndommen.

- Min mor er en dygtig kok, og hun lærte mig det basale i at lave mad, siger han og tilføjer, at han byggede videre på sin mors kogekunst i de 15 år, han arbejdede i professionelle køkkener i Tyrkiet, inden han flyttede til Danmark.

- Mit første job i Danmark var i et møbelfirma, og det var fint nok, men jeg savnede at lave mad, så jeg er glad for, at jeg nu har fået mulighed for at åbne mit eget sted, siger Mehmet Dündar Günaydin, der har været på Tradiums skolebænk for at lære, hvad der skal til for at kunne drive et køkken i Danmark.

- Det kursus kan jeg varmt anbefale andre, der har planer om at åbne et sted, for der er meget, man skal have styr på, siger han.

Mehmet Dündar Günaydin fortæller, at han længe ledte efter det bedste sted i Randers, hvor han kunne åbne Køfte.

- Det er jeg sikker på, at jeg har fundet her i Brødregade. Beliggenheden er perfekt, og selv om butikken ikke er så stor, finder jeg mig godt til rette, siger han.

Mehmet Dündar Günaydin har længe ledt efter det bedste sted i Randers, hvor han kunne åbne Køfte. "Det er jeg sikker på, at jeg har fundet her i Brødregade. Beliggenheden er perfekt," siger han. Foto: Frank Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce