Annonce
Norddjurs

Nyt makkerpar puster liv i Hotel Crone: Dansk mad på menuen

Der er igen kommet liv i lokalerne på Hotel Crone ved Grenaa Havn. Bag projektet står stedets forpagter, Marianne Andersen, og tidligere ejer af Ebeltoft Park Hotel, Frits Jensen, som har købt bygningen. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Æggekage, dansk bøf og tarteletter. Det er nogle af de retter, der ifølge folkene bag genåbningen af det traditionsrige spisested skal bringe Hotel Crone tilbage i toppen af Grenaa-borgernes bevidsthed.

Grenaa: Det er næsten ni måneder siden, at Hotel Crone ved Grenaa Havn lukkede, fordi stedets indehaver, Stig Diederichsen, gik konkurs. Men selvom døren stadig er låst for den almindelige dag til dag-kunde, så er der ingen tvivl om, at der igen er kommet liv på dét, der startede som afholdshotel tilbage i 1897.

Bag ruderne suser Hotel Crones nye forpagter, Marianne Andersen, og hendes hold rundt for at nå i mål med deres lange liste af gøremål. Alt skal nemlig spille, inden de holder åbningsreception søndag 17. marts – og dagen efter åbner for almindelige gæster.

Og når gæsterne åbner menukortet, kan de forvente at støde på gode, solide danske retter, som vor mormor lavede dem.

- Det bliver dansk mad med alt, hvad der hører til af traditioner. Velsmagende mormormad, der er lavet fra bunden med masser af kærlighed. Derfor kommer vi også til at fejre mors dag mere end juleaften, siger Marianne Andersen.

Park Hotel-ejer er med

Marianne Andersen er konen med forklædet. Kvinden med drømmen om at føre Hotel Crones mangeårige historie videre.

Til gengæld er manden med finanserne den tidligere forpagter af Pavillonen i Grenaa og tidligere ejer af Ebeltoft Park Hotel i Syddjurs Kommune, Frits Jensen.

- Jeg overvejede at købe Hotel Crone selv. Men jeg blev også enig med mig selv om, at jeg ikke nødvendigvis er klar til at binde mig for resten af livet. Derfor søgte jeg efter en investor, der ville købe stedet, så jeg så kunne forpagte det. Heldigvis er Frits en idémand med hjertet på det helt rette sted, og han kunne se potentialet i et samarbejde, siger Marianne Andersen.

Det er derfor Frits Jensen, der har købt bygningen og efterfølgende har indgået en forpagtningskontrakt med Marianne Andersen.

- Der ligger en masse historie i Hotel Crone, som jeg synes er værd at bevare. Men samtidig ser jeg også muligheden for en stor belægningsgrad og en god forretning, siger den aldrende erhvervsmand med et skælmsk smil.

Annonce

Bookingerne vælter ind

Og noget kunne tyde på, at Frits Jensen går hen og får ret i sin antagelse. Forretningen på stedet er nemlig allerede i fuld gang, selvom dørene stadig ikke er officielt åbne, afslører Marianne Andersen.

- I går holdt Terma generalforsamling her, i dag har Natteravnene og en lokal whiskyloge fået lov til at booke sig ind, og lørdag har vi en 60-års fødselsdag om formiddagen og en 25-års fødselsdag om aftenen, griner hun.

Desuden har den nye forpagter allerede indgået madpakkeaftaler med en række smedefirmaer på Grenaa Havn. Hun har også allerede lejet Hotel Crones førstesal ud til de lokale virksomheders håndværkere, mens anden sal vil blive forbeholdt Bed And Breakfast-gæster.

- I min restaurant må der gerne komme håndværkere. Noget af det der gik galt for den tidligere ejer var, at de sidste kokke på stedet, ikke syntes det var fedt, at der var håndværkere i restauranten. De ville gerne gøre Crone til noget fancy fint fransk mad, og det kommer altså aldrig til at lykkes herude. Derfor skal vi tilbage til de danske madtraditioner, siger den nye forpagter.

Samarbejdet med de lokale virksomheder betyder desuden, at Hotel Crone kommer til at holde åbent syv dage om ugen fra klokken 7.00 til 22.00.

Annonce
Randers For abonnenter

Populært at bygge i Randers: Se her hvor der lige nu er grunde til salg

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Flere studieboliger på vej: RandersBolig vil gerne bygge kollegium med 107 lejligheder

Sport For abonnenter

Ferieramt Kristrup-mandskab skal følge op på flot forår: - Målet er at blive blandt de fem øverste hold i puljen

Randers

19-årig buspassager befølt af mand med dårlig ånde: Fortsatte på trods af gentagne bønner

Randers

15 radikale er klar til kamp om pladserne i byrådet

Randers For abonnenter

Et prinsesseslot a la Pippi Langstrømpes vildeste drøm: Højriis er et lille eventyr i sig selv

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

23-årig kørte ulovligt: Sigtet for narkokørsel

Randers

Vacciner nærmer sig sidste stikkedato: Nu åbner man op for drop-in vaccination for at forhindre spild

Danmark

Minna kunne ikke blive præst på grund af sin seksualitet: - Det var mit højeste ønske

Sport For abonnenter

Nyt trænerteam og farvel til profiler: Purungt Randers Freja-hold forventer svingninger

Randers For abonnenter

Bor i fredet hus fra 1643: - Det er en fredelig oase midt i et minefelt

Kultur

Familieforøgelse i Kattegatcentret: Charmerende sælunge kom til verden i ly af natten

Annonce