Annonce
Østjylland

Nyt mekanisk renseanlæg rejser sig i Fornæs

Et nyt mekanisk renseanlæg på Fornæs Renseanlæg skal erstatte det gamle på Bredstrup. Forleden var der rejsegilde. PR-foto

AquaDjurs fremtidssikrer og forbereder til øget kapacitet på Fornæs Renseanlæg.

Annonce

Fornæs: Siden 1977 er spildevand fra Grenaa og omegn blevet renset for sand, fedt, gebisser, klude, bind og andre "klumper i sovsen" på forbehandlingsanlægget i Bredstrup - også kaldet det mekaniske renseanlæg. Nu er anlægget ved at være slidt op, og derfor er Aquadjurs i gang med at bygge et nyt forbehandlingsanlæg på Fornæs Renseanlæg, der indtil nu kun har taget sig af biologiske og kemiske renseprocesser.

Forleden var der rejsegilde på det nye forbehandlingsanlæg. Det gamle anlæg pilles ned, og så skal der kun være forsinkelsesbassiner og en pumpestation i Bredstrup.

I forbindelse med rejsegildet blev det også markeret, at pumpestationen til hovedindløbet på Åstrup Mark er hovedrenoveret med tre helt nye pumper, elstyring og en ny overbygning tilpasset omgivelserne.

De nye pumper kan samlet pumpe 1.500 kubikmeter i timen mod tidligere 1.000 kubikmeter til Fornæs Renseanlæg. Dermed kan det bedre stå distancen ved kraftig regn.

AquaDjurs investerer 35 millioner kroner for at fremtidssikre spildevandshåndteringen i Norddjurs. PR-foto
Annonce

Bedre mekanisk rensning

Forbehandlingsanlægget forventes i drift til sommer. Til den tid vil Aquadjurs også kunne modtage slam fra områdets septiktanke. Det bliver i dag kørt på deponi hos Renodjurs. Desuden bliver anlægget mere effektivt end det eksisterende.

- Vi har for eksempel svært ved at pille vatpinde ud i den nuværende mekaniske renseproces, men vi forventer, at det bliver bedre med de nye riste, fortæller driftsleder Jess K. Oredsen i en pressemeddelelse.

Kapaciteten i spildevandshåndteringen kan udvides efter behov. PR-foto
Annonce

Forberedt til udvidelse

Den samlede investering til pumpestation og forbehandlingsanlæg er på knap 35 millioner kroner, men så er der også forberedt til et to-trinsanlæg, der vil kunne fordoble kapaciteten på renseanlægget.

- Hvis behovet opstår, kan vi etablere en for-filtrering, der fjerner kulstof fra spildevandet, før det ledes videre til de eksisterende renseprocesser. Derved kan man øge rensekapaciteten væsentligt. Det kan for eksempel blive aktuelt, hvis større virksomheder vil etablere sig og koble sig på vores renseanlæg, oplyser Jess K. Oredsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Luk kirkerne op

Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Annonce