Annonce
Østjylland

Nyt netværk for et bæredygtigt Djursland i vækst

Første møde i Change Djursland afvikles 16. april på Rosenholm Slot. Arkivfoto
Change Djursland er et netværk for virksomheder, foreninger, skoler og andre, der vil bidrage til en bæredygtig og ansvarlig udvikling af Djursland.

Djursland: Når mange brænder for det samme, og når forskelligheder mødes, så opstår nye idéer og lysten til at handle og skabe forandring sammen. Det er i hvert fald, hvad Business Djursland håber vil ske, når de åbner dørene for et nyt netværk med titlen Change Djursland.

Formålet er at skabe grobund for at arbejde med FN’s 17 verdensmål for bæredygtig vækst og udvikling - i alt fra husholdninger til transport, fra byggeri til produktion og fra privat til offentlig virksomhed.

Første møde er fredag 16. april på Rosenholm Slot, og der er allerede 35 tilmeldte. De kommer fra virksomheder, ungdomsuddannelser, kommunerne, foreninger og landsbyklynger.

Annonce

Forskellighed er styrken

- Det er netop den forskellighed, som er styrken. Vi har tidligere haft netværk, der var forbeholdt virksomheder med en bæredygtig agenda. Det var også godt, men jeg er sikker på, at når virksomhederne møder andre, der interesserer sig for bæredygtighed på en anden måde, så opstår der nye veje. Og det vil både være til gavn for virksomhederne og for de mennesker, der bor og arbejder på Djursland, siger direktør for Business Djursland, Ole Svit.

Han bliver leder af netværket, mens næstformand bliver bæredygtighedskonsulent Vibeke Tuxen, der peger på, at et af FN’s verdensmål, nummer 17, netop handler om partnerskaber mellem offentlige og private aktører.

- Budskabet i mål 17 er, at vi er nødt til at stå sammen, hvis vi skal skabe de nødvendige forandringer for en positiv fremtid, hvor velfærd, konkurrenceevne og bæredygtighed går hånd i hånd. Grebet rigtigt an kan det også give grobund for bæredygtig vækst, siger Vibeke Tuxen.

Annonce

Bæredygtig vækst gør konkurrencedygtig

Ifølge initiativtagerne kan bæredygtig vækst for eksempel være, at virksomheder tjener mere, men bruger færre ressourcer, at dygtige og ansvarlige borgere søger til Djursland, fordi de kan bo, arbejde og leve bæredygtigt, at erhvervslivet får mere ud af turisterne, uden at naturen og borgernes livskvalitet bliver truet, og at ledig kapacitet udnyttes til nye forretningsområder.

- Bæredygtig vækst gør vores virksomheder konkurrencedygtige. Og så kan det tiltrække og fastholde indbyggere, medarbejdere og iværksættere på Djursland, mener Ole Svit.

Annonce

Fire gange om året

Det er planen, at Change Djursland holder netværksmøder fire gange om året. De bliver faciliteret af kommunikations- og bæredygtighedskonsulent Lone Rubin.

- Vi skal udveksle erfaringer og gode tips. Vi skal få gode idéer og begynde forvandlingen i virksomheder, i boligområder og på det politiske niveau, siger Lone Rubin.

På det første møde er blandt andet Rosenholm Slots initiativ ”myhouse” på agendaen. Det er en online platform, der skaber forbindelse mellem private borgere, der ønsker at leve bæredygtigt, og lokale virksomheder, der kan levere løsningerne.

Netværket bliver blandt andet aktiveret for at give inspiration til markedsføring og udvikling af værktøjet, så det både gavner borgere og virksomheder mest muligt.

Annonce

Alle giver – alle får

- På fremtidige møder kan andre initiativer blive vendt og vejet, eller vi kan få idéer til nye tiltag. Hver gang tager vi fat i et tema indenfor bæredygtighed, som både er relevant for Djurslands virksomheder og borgere. Man skal ikke tænke, hvad kan jeg få ud af netværket, men mere, hvad kan jeg give. For hvis alle giver, så får alle også noget ud af det, understreger Lone Rubin.

Netværket er stadig åbent for tilmeldinger via www.change-djursland.dk. Kravet er et medlemskab af Business Djursland.

Hvis corona-restriktionerne gør det nødvendigt, har initiativtagerne en plan B, så mødet kan holdes online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce