Annonce
Randers

Nyt oplevelseskick på vej til Randers

Spillet »Den gale videnskabsmand« kan prøves af fra 1. november i år, når dørene slås op i Adventure House. Foto: Adventure House

Døren er låst til den gale videnskabsmands laboratorium og du og dine venner er fanget, I har kun 60 minutter til at slippe levende ud - Adventure House åbner 1. november i Randers.

26-årige Nicklas Duelund Thode Nielsen fra Randers åbner døren til en helt ny slags underholdning på Messingvej i Randers 1. november. En aktivitet, der primært henvender sig til unge voksne, og som handler om at de skal bruge hjernecellerne til at regne ud, hvordan de kan komme ud fra et lukket rum.
Det handler det om at undslippe et rum med en tidsbegrænsning på 60 minutter. For at bryde ud af rummet, skal deltagerne finde skjulte objekter, løse forskellige opgaver samt knække koder og gåder. Der bliver nok at se til i løbet af den time, det varer, og det kræver gode kommunikationsevner, fingerfærdigheder og det garanteres også, at hjernen kommer på arbejde.
Spillet egner sig til teambuilding og udvidelse af fællesskabet.
Annonce
Det er nemlig kun sjovt, når man er flere om det, og der er plads til fem personer ad gangen i det nye Adventure House, som ejeren kalder aktiviteten. Det er ved at indrette sig i et tidligere kontorlandskab på Messingvej 48 b i Randers sydøst. Tætte naboer er blandt andre madværkstedet Hos Anne Marie og iværksætterhuset Work Inn.
Begrebet går under betegnelsen »Escape rooms«, og der findes flere af dem i Danmark, blandt andet i Aarhus.
Det er dog ikke her, den 26-årige, som er uddannet revisor, har fået ideen til sit Adventure House, men på rejser til Hamburg og Berlin, hvor han har prøvet det.

Masser af låse

Han genbruger skabelonen, at man skal slippe ud af af et låst rum, men har selv digtet forhistorien, som handler om en gal videnskabsmand, der leger med genmutation.
det har krævet lidt ombygning, at få »flugtrummet« gjort klar. Der skulle sættes en del forskellige nøglesystemer sættes ind, blandt andet magnetlåse og der skulle installeres en nødstopknap, som deltagerne skal trykke på, og deh handling udløser så noget.
Samarbejde, opgaveløsning, evner til at udforske, hukommelse og evner til at tænke logisk er noget af det der bliver udfordret i rummet.
I sagens natur kan Nicklas Duelund Thode Nielsen ikke afsløre så meget, for det er jo meningen, at deltagerne selv skal regne den ud, men han tør godt love, at det ikke bliver uhyggeligt, som sådan.
»Jo, måske er der en ting, der godt kan opfattes som lidt uhyggelig, men det er ikke noget, der er tilstræbt,« siger han.
Annonce

Priser gradueres

Rent prismæssigt svinger det, om man er to eller flere personer, fra 215 kroner pr. person ved to personer til 185 kroner pr. person ved fem personer.
»De gange jeg har prøvet det ude i verden, har man betalt det samme beløb for rummet. Her er det gjort således, at det bliver lidt billigere, hvis man er flere, men rummet koster ikke så meget, hvis man kun er to personer,« siger Nicklas Duelund Thode Nielsen.
Bag Adventure House står han selv, som ejer og gamemaster, men han får hjælp til det af sin lillesøster, Natascha Nielsen, der er gamemaster og nogle kammerater, når det kommer op at køre.
Indtil videre er der »kun« et rum med en opgave, der skal løses, men tanken er, at der med tiden skal være to mere, så der i alt bliver tre ting/rum at vælge mellem.
Annonce
Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nyt kropas byder på særlig overraskelse og lille gimmick: Hvidsten Kro er kommet i fint selskab

Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Randers

Cyklistformand: Dejligt med ny cykelrampe, men hvorfor skal anlægget endnu engang tage mest hensyn til bilisterne?

Leder For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men kommer de også i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er? Det bliver den store styrkeprøve for Randers FC

Han organiserede uroen og kastede brosten mod EU-forbeholdene og politiet: - Det var et snydevalg, og hadet var indædt

Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Annonce