Annonce
Randers

Nyt projekt skal gøre det lettere for unge at starte på sosu-skoler

Unge med kloge hænder skal tilbydes bedre introduktion til sosu-uddannelserne. Tre sosu-skoler og fem frie fagskoler har fået penge fra Undervisningsministeriet til et udviklingsprojekt.

Annonce

Østjylland: Hadsten Fri Fagskole er gået sammen med tre sosu-skoler og fire andre frie fagskoler om et projekt, der skal hjælpe interesserede unge godt fra folkeskolen og videre til sosu-skolen.

Under overskriften "Nye veje til Care" vil skolerne sammen udvikle og afprøve praktiske undervisningsforløb - og dermed bidrage til, at flere motiverede unge vælger en karrierevej indenfor omsorgsarbejde.

Projektet har fået bevilget en halv million kroner af Undervisningsministeriet til at udvikle nye inspirerende undervisningsmaterialer og praksisnære brobyggende aktiviteter til brug for 10. klasse og 10. skoleår.

Fakta

Disse skoler deltager i det nye projekt "Nye veje til care":Sydfyns Fri FagskoleVordingborg Fri FagskoleHadsten Fri FagskoleStruer Fri FagskoleHalvor Fri FagskoleSOSU HerningSOSU Østjylland (Aarhus)SOSU Nykøbing Falster. /exp

Annonce

Vigtig brobygning

- Vi er rigtig glade for det nye samarbejde med Frie Fagskoler og er fulde af forventninger til, hvad projektet kan afføde af ideer og samarbejdsmodeller på sigt. Det er vigtigt at forberede de unge bedst muligt på de krav, omsorgsarbejdet indebærer, siger Rene Lindbjerg Andersen, uddannelsesleder på Sosu Østjylland.

Frie Fagskoler kan som Danmarks nye erhvervsrettede kostskoleform byde ind med alternative praktiske undervisningsforløb, der i et inspirerende og eksperimenterende kostskolemiljø søger at bygge bro mellem grundskole og erhvervsuddannelse via et målrettet 10. skoleår.

SOSU-skolerne har ekspertviden om, hvad sosu-elever skal kunne, og deres bidrag til projektet vil i høj grad være at kvalificere frie fagskolers arbejde med at hjælpe en branche med at skaffe kvalificeret arbejdskraft og samtidigt hjælpe unge med at finde en meningsfyldt retning i forhold til uddannelse og job.

Annonce

Øje for de kloge hænder

Meningen er, at projektet også skal være med til i folkeskolen at åbne unges øjne for den erhvervsrettede vej og karrieremulighederne indenfor sundheds- og omsorgsarbejde.

- Frie Fagskoler arbejder for at fremme de kloge hænder - og dem er der rigtigt mange af i folkeskolen. Folkeskolens elever vil kunne udfolde deres praktiske og kreative potentialer, hvis de får praktisk og virkelighedsnær undervisning, lyder det fra Inge-Dorte Wandall, forstander på Hadsten Fri Fagskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce