Annonce
Mariagerfjord

Nyt radikalt medlem af Mariagerfjord Byråd

Maren Sturis Tang er nyt medlem af Mariagerfjord Kommunes byråd, efter at partifællen Casper Hedegaard er flyttet til København og dermed udtræder af byrådet. Privatfoto
Maren Sturis Tang afløser Casper Hedegaard som Radikale Venstres medlem af byrådet.

Mariagerfjord: - Når man har sagt A, må man også sige B, siger Maren Sturis Tang om grunden til, at hun sagde ja, da hun af sit partis lokalformand blev spurgt, om hun ville overtage Casper Hedegaards plads som Radikale Venstres repræsentant i Mariagerfjord Kommunes byråd, som han træder ud af, da han flytter fra kommunen.

- Jeg har det sådan, at det er noget pjatværk og lidt til grin, hvis man stiller op og så alligevel ikke vil tage pladsen. Det er man da nødt til. Så selv om det måske kun bliver kort tid, jeg er med i byrådet sagde jeg ja, da jeg blev spurgt, uddyber Maren Sturis Tang, der ved kommunalvalget i 2017 var opstillet på partiets valgliste uden at blive valgt.

Selv om det øvrige byråd på det sidste møde inden sommerferien - 24. juni - godkendte, at Maren Sturis Tang overtager Casper Hedegaards plads, er det først ved det ordinære byrådsmøde i august, at hun indtager sin plads i byrådssalen. Udnævnelsen har dog allerede haft den effekt, at Maren Sturis Tang nu har besluttet sig for også at stille op til det kommende kommunalvalg 16. november.

Annonce

- Når jeg nu har en plads i byrådet, kan det jo være, at det kaster nogle stemmer af sig, hvis jeg gør det godt, og de stemmer skal ikke gå tabt for partiet, siger hun.

Strategien er at blive klogere undervejs

Fordi hun med egne ord lige pludselig er blevet kastet ud i byrådsarbejdet, erkender Maren Sturis Tang, at hun kender for lidt til Mariagerfjord Kommune til, at hun kan udtale sig om, hvor og hvad hun vil brænde for i byrådet. Strategien er derfor, at hun vil læse op på tingene og blive klogere undervejs.

- Jeg vil kende ting til bunds, før jeg udtaler mig, men jeg er sikker på, at det nok skal komme - og jeg plejer altså altid at få en mening om ting, siger hun med et smil.

Annonce

Flere cykelstier

Der er dog et par punkter, hvor Maren Sturis Tang allerede nu har dannet sig en mening om, hvad der bør gøres noget ved i Mariagerfjord Kommune. Et af dem er forbedring af infrastruktur i Hobro i form af bedre omfartsmuligheder.

- Og så er vi langt bagefter med cykelstier i kommunen. Vi skal altså kunne komme frem på cykel, uden at det er farligt, for der er altså mange sorte steder i Mariagerfjord Kommune, hvor jeg ikke selv vil bryde mig om at cykle, siger Maren Sturis Tang.

Hun understreger, at hun godt er klar over, at den slags er dyrt, og at Mariagerfjord Kommune ikke hører til blandt de kommuner i landet, der har de bedste økonomiske betingelser.

- Økonomien sætter sine begrænsninger for, hvad vi kan, men som byrådspolitikere skal vi få det bedste ud af pengene, og der er altid muligheder, siger Maren Sturis Tang.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce