Annonce
Randers

Nyt samarbejde giver nedslidte lastbildæk nyt liv i Randers

Et nyt samarbejde mellem Vulkan Dæk, Euromaster og Michelin, hvor nedslidte lastbildæk får nyt liv, er begyndt i Randers. På billedet ses Henrik Nielsen (TV), direktør i Vulkan Dæk og Henrik Fusager, direktør i Euromaster Danmark. Pressefoto
Slidte dæk fra lastbiler samles ind i hele landet og ender hos Vulkan Dæk i Randers, hvor de får nyt liv. Det sker i et fem-årigt bæredygtigt samarbejde med Euromaster og Michelin og vil udgøre 25-30 procent af Vulkans produktion.
Annonce

Randers: Et nyt samarbejde har set dagens lys i Randers, hvor gamle, nedslidte lastbildæk samles ind fra hele landet og ender på Hvedevej hos Vulkan Dæk, hvor de får nyt liv. Det er et samarbejde mellem Vulkan Dæk, Euromaster og Michelin, og det gælder de næste fem år.

- Vi samarbejder med dem i forvejen, og det her betyder, at en enkelt mere er blevet ansat, så vi nu er omkring 20 medarbejdere. Rundt regnet vil samarbejdet udgøre omkring 25-30 procent af vores produktion, fortæller direktør i Vulkan Dæk, Henrik Nielsen, der tilføjer at virksomheden laver 22.000 dæk om året. Omsætningen vil han ikke ind på.

Randersvirksomheden er et familieforetagende, hvor direktørens hustru og søn også arbejder, og Vulkan Dæk blev etableret af Henrik Nielsens far i 1963.

Med lanceringen af Michelin’s Recamic-regummiering i Danmark giver Euromaster transportbranchen helt nye muligheder for at forlænge lastvognsdækkenes levetid. Dermed får transportbranchen en ny vej til at lette dækbudgettet og nedbringe miljøbelastningen.

Annonce

Alt genanvendes, undtagen sten

Hos Vulkan Dæk genanvendes alt i gamle dæk.

- Og det vi ikke selv kan bruge, ryger videre ud til andre virksomheder, der kan. Blandt andet Genan i Viborg. Vi plejer at sige, at det eneste der ikke bliver genbrugt fra dækken er de sten, der sidder fast i mønstret, lyder det fra Henrik Nielsen.

Som et led i en aftale med Michelin tilbyder Euromaster fra september regummiering med Recamic til danske erhvervskunder. Dermed kan virksomheder med Michelin eller andre dækfabrikater med genanvendelig karkasse, forlænge levetiden for deres dækinvestering og samtidig nedbringe miljøbelastningen og forbruget af råmaterialer.

Regummiering

Analyser, som revisionsfirmaet E&Y står bag, viser en række positive effekter ved regummiering.

Herunder 70 procent reduktion af forbruget af råmaterialer, 29 procent lavere CO2-udledning og 21 procent mindre lokal luftforurening.

Samtidig kan regummiering reducere dækomkostninger for tunge køretøjer med op til 40 procent sammenlignet med køb af nye dæk.

-  Med Recamic udbygger vi vores tilbud inden for regummiering og styrker indsatsen for at holde kundernes dæk sikkert kørende længst muligt. Både økonomisk for den enkelte virksomhed og i et større miljø- og ressourceperspektiv giver det rigtig god mening, at forlænge dækkenes liv så længe som muligt. Det kan vi nu gøre enten ved at skære nyt mønster, eller med Recamic lægge en helt ny slidbane på, forklarer Henrik Fusager, direktør i Euromaster Danmark.

Michelin

Michelin er en af verdens førende dækproducenter og har et mål om at forbedre kundernes mobilitet ved at producere og distribuere de mest bæredygtige dæk, serviceydelser og løsninger.

Michelin tilbyder også digitale tjenester, vejkort og guides, der hjælper med til at gøre rejsen bedre.

Endelig udvikler Michelin højteknologiske materialer, som i dag anvendes i mobilitetsindustrien.

Michelin Gruppen har hovedkontor i Clermont-Ferrand i Frankrig og er repræsenteret i 171 lande, har
114.000 medarbejdere i verden og 70 produktionsanlæg i 17 lande.

I alt producerede Michelin i 2017 190 millioner dæk.

Recamic er en del af Michelins Multi-life strategi, som handler om at maksimere levetiden for hvert dæk ved hjælp af blandt andet regummiering. Recamic er en tro kopi af mønstrene på de mest populære nye Michelin-dæk som for eksempel X Multi T, X Works og Multiway og omfatter 13 dimensioner. Det svarer til cirka 98 procent af det aktuelle marked for regummiering.

Vulkan Dæk, Euromaster, Michelin, Henrik Nielsen (TV) og Henrik Fusager. Pressefoto
Aftalen med at regummiere dæk løber i et fem-årigt samarbejde. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce