Annonce
Østjylland

Nyt skolehjem: Fra køjesenge til moderne fleksibilitet

Tobias Mertz er 21 år og fra Give. Han er netop flyttet ind i det nye skolehjem og er ikke bare tilfreds med torsdagens indvielses-hotdog, men i særdeleshed også med indretningen af hjemmet.

57 spritnye værelser er taget i brug på Den Jydske Haandværkerskole i et moderne byggeri, hvor det handler om at få eleverne til at føle fællesskab og til at føle sig hjemme, mens de uddanner sig. Efter små to uger er dommen klar: Eleverne er tilfredse.

I tre etager stråler Den jydske Haandværkerskoles nye stolthed - et skolehjem med plads til 108 elever - i samme arkitektoniske stil som nabobygningerne i det nordlige Hadsten.

Men indeni overstråler bygningen alligevel resten af skolen, for hjemmet er ifølge arkitekten Rikke Daugaard noget helt særligt.

»Vores nøgleord for byggeriet er fællesskab, transparens og naturligt dagslys. Vores vision er at skabe et skolehjem, som får eleverne til at føle sig hjemme. Vi har arbejdet med et lyst og åbent byggeri, med mulighed for at eleverne i fritiden kan lave forskellige aktiviteter både inde og ude,« sagde hun, da første spadestik blev taget for et år siden.

Annonce

En tur rundt på hjemmet viser med al tydelighed både det hyggelige og det lyse og især området i kælderen med knald på farverne, café og plads til en række sociale aktiviteter er imponerende.

Samtidig er der plads til at være privat på værelserne, også selvom man bor med en anden. Det fortæller 21-årige Tobias Mertz, der er tømrerlærling og viser sit nye værelse frem for avisen.

»Jeg boede på det gamle hjem før, men det her er meget bedre. Det er mere fleksibelt, fordi vi kan flytte rundt på alle møbler og skillevægge og dermed indrette det helt, som vi selv vil. Samtidig ligger bygningen mere centralt, så vi er tættere på værkstederne,« fortæller han.

Tobias Mertz er fra Give, men hans arbejdsgiver og samtidig også han selv havde et stort ønske om at han skulle på skole i Hadsten.

»Jeg tog grundforløbet et andet sted og hørte fra kammerater, at det her var en god skole. Og det er det. Blandt andet fordi der foregår meget socialt, og fordi der er adgang til værkstederne 24 timer i døgnet,« siger han.

Tobias Mertz' værelse, som han deler med en anden, består af mobile sektioner, der samtidig fungerer som opbevaring. Værelset kan ved hjælp af sektionerne inddeles i forskellige sove- og arbejdszoner.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce