Annonce
Randers

Nyt sundhedscenter på vej i Havndal

Byrådsmedlem Anne Hjortshøj (S) glæder sig over, at det nye budget indeholder penge og en plan for et nyt sundhedscenter i Havndal. Pressefoto
Budgetaftalen vil omdanne ældrecentret Aldershvile til et sundhedscenter med plads til læger, sundhedsplejersker og fysioterapeuter. Kommunen vil invitere private til at investere i ombygningen.

Havndal: Det gamle ældrecenter Aldershvile i Havndal er på vej til at lukke. Delvist. Ud af de 19 nuværende ældreboliger skal kun de otte fortsætte, resten af bygningen skal omdannes til et sundhedscenter. Det forklarer byrådsmedlem Anne Hjortshøj (S), som har været med til at forhandle aftalen på plads i forbindelse med den budgetaftale, som fem partier står bag.

- Vi stod over for, om det skulle lukkes, eller om vi skulle forsøge at få noget nyt. Problemet er, at det er et plejehjem fra 1992, og der er ikke gjort noget på det siden 92, siger Anne Hjortshøj.

Hun bor selv i Havndal og håber, at det nye sundhedscenter kan være i brug inden 2021.

Kommunen vil forsøge at få private investorer til at stå for omdannelsen og lover at bruge 500.000 kroner årligt i husleje i en længere årrække. Hensigten er, at kommunen vil benytte det kommende sundhedscenter til sundhedspleje, rygestopkurser og lignende, og at læger og fysioterapeuter med tiden skal flytte ind i centret.

Annonce

Fremtidsikring

Ældrecentret Aldershvile er en bygning i tre etager med 19 ældreboliger. Nye regler ville betyde, at der skulle investeres 1,7 millioner kroner i forbedret brandsikkerhed, hvis der fortsat skulle være ældreboliger på flere etager. Ifølge Anne Hjortshøj er boligerne også utidssvarende og ikke indrettet til lifte og anden moderne velfærdsteknologi.

- Det handler om at fremtidssikre området. For hvad tænker børnefamilier, hvis de skulle flytte til Havndal, at der er et nedslidt plejehjem fra 92, eller der er et sundhedshus? Vi har en undersøgelse, som viser, at vi i Havndal-området har den dårligste sundhed i kommunen, og det er vi også nødt til at kigge på og gøre noget ved, siger Anne Hjortshøj.

Ingen smides ud

De 11 ældreboliger, som skal nedlægges, lukkes ikke over natten, men i takt med, at boligerne bliver fraflyttet. Og kommunen forsikrer også, at de tilbageværende beboere vil blive genhuset, mens ombygningen står på.

Ifølge Anne Hjortshøj vil kommunen nu begynde at kontakte private, som kunne tænkes at investere i ombygningen af ældrecentret til et nyt sundhedshus. Kommunen vil blandt andet lokke private med en garanteret husleje på 500.000 kroner årligt de næste mange år.

Kommunen forventer også at kunne spare penge på at nedlægge 11 af de gamle ældreboliger og i stedet indrette dele af ældrecentret til sundhedscenter. Samlet set forventer kommunen en besparelse på 980.000 kroner årligt. Også selvom kommunen skal betale 500.000 årligt i husleje for at kunne benytte sundhedscentret, og der vil være stigende udgifter til hjemmehjælp i lokalområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Fra rødt kort til drømmemål: Piesinger nyder succes i Randers FC

Randers FC For abonnenter

Randers FC-optakt: Navne, noter og bud på startopstilling mod Hobro

Annonce