Annonce
Randers

Nyt tandlægehus skruer ned for priserne og op for det sociale engagement

Tandlæge Dennis Løndal Rasmussen har for en uges tid siden budt sin første patient velkommen til klinikken - her sammen med klinikassistent Terese Simonsen. I stolen sidder Rikke Povlsen. Foto: Mathias fredslund Hansen
Den Gode Tandlæge har åbnet ny klinik overfor Tranekærcentret. - Vi tager også et socialt ansvar. Vi er billige - blandt andet fordi vi ikke selv helt tjener en tandlægeløn, siger administrerende leder Christoffer Kelm Kjeldgaard.

RANDERS: For en uges tid siden bød tandlæge Dennis Løndal Rasmussen velkommen til sin første patient hos Den Gode Tandlæge på Hobrovej i Randers. En tandlægeklinik, der vil blive drevet efter et nyt koncept og med en social ansvarlighed, der er ganske usædvanlig.

- Vi lover, at vi er mindst 60 procent billigere på almindelige tandlægebehandlinger, end de vejledende priser for danske tandlæger, siger administrativ leder Christoffer Kelm Kjeldgaard.

Derudover påtager tandlægeklinikken sig, hvad der måtte være af administrativt bøvl for de patienter, der skal involvere kommunen i tandlægeregningen.

- Når man ved, hvordan systemet fungerer, er det ikke den store videnskab. De kommuner, jeg kender, er gode at samarbejde med. Men står man selv med opgaven uden at vide, hvor man præcis skal henvende sig, kan det tage voldsomt lang tid at på penge fra en tandlægeregning refunderet, siger Christoffer Kelm Kjeldgaard.

På grund af de priser, vi kører med, vil vi opleve, at langt færre patienter udebliver fra planlagte behandlinger. Og vi kan fint konkurrere med priserne for tyske tandbehandlinger. Det betyder også en del økonomisk

Christoffer Kelm Kjeldgaard, administrativ leder hos den Gode Tandlæge

Annonce

Gode aftaler

Med til at holde prisene nede i tandlægeklinikken er en række kontakter, som Christoffer Kelm Kjeldgaard kan trække på fra sit tidligere arbejde.

- Vi har fået markant billigere udstyr, tandlægestole etc. Blandt andet handler vi med et svensk firma, der lige nu ikke tjener alverden på os, men som ser vores samarbejde som som en investering, siger han.

Og selv om patienterne hos Den Gode Tandlæge slipper billigere, er netop dette også med til at holde indtjeningen oppe, fortæller han.

- På grund af de priser, vi kører med, vil vi opleve, at langt færre patienter udebliver fra planlagte behandlinger. Og vi kan fint konkurrere med priserne for tyske tandbehandlinger. Det betyder også en del økonomisk.

Derudover har både den administrative leder, Christoffer Kelm Kjeldgaard, og tandlæge Dennis Løndal Rasmussen valgt - i hvert fald i starten - selv at arbejde for relativt lave lønninger.

- Vi kører begge to rundt i beskedne, ældre biler og har belånt vores huse op til ørene. Det er ok. Vi vil den her klinik, vi tror på konceptet, og vi klarer os.

De nuværende tre ansatte og andre kommende medarbejdere hos Den Gode tandlæge får dog den helt reglementerede løn for deres arbejde, forsikrer Christoffer Kelm Kjeldgaard.

Annonce

Endnu en klinik

Den Gode Tandlæge har indrettet sig på 500 kvadratmeter, der tidligere har huset en filial af Sparekassen Kronjylland.

- Vi er startet med en tandlæge og en tandlægestol. Men her i bygningen regner vi med at skulle have syv tandlæger i sving - byggearbejdet er i gang. Og i løbet af et par år er det planen at åbne endnu en filial et andet sted i Jylland.

- Og administrativ leder... ja, ja - når der bliver nogen at lede. I dag arbejder jeg lige så meget som receptionist og tager imod patienterne ved skranken, siger Christoffer Kelm Kjeldgaard.

Administrativ leder hos Den Gode Tandlæge, Christoffer Kelm Kjeldgaard. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Wingback imponerede i Randers FC-skuffelse: Karakterer fra opgøret mod Lyngby

Annonce