Annonce
Randers

Nyt tilbud i Sydbyen: Tirsdalens Skole får 10. klasse fra 2022/23

Randers Kommune kan fra skoleåret 2022/2023 tilbyde 10. klasse-undervisning både på Centerlinje 10 på Nørrevangsskolen, men nu også på Tirsdalens Skole. Foto: Anne Myrup Pedersen
Fremover får 10. klasse-eleverne valget mellem at gå i skole enten nord eller syd for Gudenå. Centerlinje 10 på Nørrevangsskolen bevares, mens Tirsdalens Skole skal drive nyt 10. klasses-tilbud.

Randers: Tirsdalens Skole i det sydlige Randers får fra skoleåret 2022/2023 mulighed for at drive en 10. klasse samtidig med, at Centerlinje 10 på Nørrevangsskolen i den nordlige del af byen bliver bevaret.

Det vedtog et næsten enigt byråd på sit møde mandag aften. 30 ud af 31 byrådsmedlemmer stemte for. Kun Beboerlistens byrådsmedlem Bjarne Overmark, der kaldte projektet for et forsøg på strangulering af Nørrevangsskolen, stemte imod.

Yderligere udmarvet

- Jeg kan huske, at det i forbindelse med skolestrukturændringerne blev besluttet, at vi skulle have et stort forkromet 10. klasse-tilbud. Så blev der indført et konkurrerende tilbud på Tradium. Nu bliver Nørrevangsskolen udmarvet yderligere, sagde Bjarne Overmark.

Hos flertallet blev sagen "helt igennem glædelig" og "den helt rigtige beslutning", men blandt andre Pernille Heibøll fra Velfærdslisten slog fast, at der ville holdt øje med, at der ikke bliver taget noget fra Nørrevangsskolen.

Annonce

Hov-hov

Mogens Nyholm fra Radikale Venstre gjorde opmærksom på, at forslaget var nedfald fra en tidligere sag, hvor forvaltningen havde lagt op til, at 10. klasse helt forlod Nordbyen til fordel for Sydbyen.

- Det ville være med til at æde store dele af Nørrevangsskolen. Derfor sagde Radikale Venstre hov-hov og tog sagen op i pressen. Heldigvis lyttede flertallet, sagde Mogens Nyholm og tilføjede:

- Jeg håber, at en ny 10. klasse vil være med til, at flere unge får lyst til at overveje 10. klasse og lige tygger skråen og bruger året til at tænke sig om, inden de beslutter sig for deres fremtid.

Annonce

Positive toner

Sagen har været i høring frem til 19. maj 2021. Her har der overvejende lydt positive toner omkring flytningen af en af del af 10. klasse-eleverne til Sydbyen.

Blandt andet har Randers Lærerforening meldt ud, at den går ind for forslaget.

Lærerforeningen understreger dog vigtigheden af og den store betydning, det har for eleverne i Nordbyen og den nordlige del af kommunen, at der også i fremtiden er et 10. klassetilbud på Nørrevangsskolen.-

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Den hårdtslående skønhedsdronning fra Randers fylder 50

Randers FC For abonnenter

Seneste trupnyt: Randers FC-anfører glipper pokalopgør mod barndomsklub - Graves ude af topopgør

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Alle brandfolk på Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Erhverv

Så er retssagen i gang: Bonusser kan have udløst ulovligt salg af flybrændstof til syrisk borgerkrig

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Forsvarsministeriet kendte til forurening og trussel mod grundvand: Ordførere kritiserer manglende orientering

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Kultur

’Pretty Woman – The musical’ kommer til Værket i efteråret 2022

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Leder

Der skal otte nye i Randers Byråd. Mindst. Sådan kan din stemme skabe den nødvendige fornyelse og stoppe den dumme fnidderfnadder.

Annonce