Annonce
Randers

Nyt tilbud til demensramtes pårørende

Randers Naturcenter vil resten af året tilbyde arrangementer for demente.
Pårørende til demente kan nu mødes og få inspiration til aktiviteter i naturen. Det foregår på Randers Naturcenter en gang om måneden resten af året.

RANDERS: Naturvejlederne på Randers Naturcenter inviterer til naturarrangementer om grøn trivsel, fællesskab og mental recovery for pårørende til demente. Det foregår som fem fyraftensarrangementer en gang om måneden fra august til december.

- Med dette tilbud ønsker vi at skabe rum for fællesskab, trivsel og glæde for de pårørende, som har haft en hård tid under corona-nedlukningen. Tilbuddet er målrettet alle pårørende til dementsramte i Randers Kommune - også de pårørende, der har demensramte på plejehjem, siger Erla Buhl fra Alzheimerforeningen.


Annonce

Vi håber, at arrangementerne giver deltagerne kendskab til naturcentret som et demensvenligt sted.

Helle Marie Taastrøm, naturcenterleder


Arrangementerne er stablet på benene i samarbejde mellem Alzheimerforeningen, omsorgsområdet i Randers Kommune og Randers Naturcenter, og de er støttet økonomisk af Sundhedsstyrelsen.

- Vi håber, at arrangementerne giver deltagerne kendskab til naturcentret som et demensvenligt sted, siger Helle Marie Taastrøm, naturcenterleder.

Et arrangement om måneden

Første arrangement er en vandretur i Gudenåengene med en naturvejleder fra naturcentret som guide, efterfulgt af bålhygge, mad, snakke og fællesskab. Det foregår torsdag 13. august.

Tirsdag 8. september  inviterer naturcentrets naturvejleder på sanketur efter sensommerens urter i naturen ved Gudenå.

Torsdag 8. oktober afholder naturcentret foredrag om naturen som oplevelsesrum og om de 10 bedste naturture i Randers for demensramte og deres pårørende. Dagen byder også på en kort gåtur i området og historier om områdets kulturelle highlights efterfulgt af fælles spisning og snak.

Torsdag 12. november kan du tage med naturvejlederne fra naturcentret på tur og opleve vinterens fugleliv i Vorup Enge og opleve mængden af fugle, som raster i engene omkring Randers Naturcenter.

Onsdag 9. december kan du lave julepynt af naturmaterialer, pileflet, sivflet, træsnitning med mere. Brændeovnen tændes indenfor, og der bliver serveret gløgg og æbleskiver, som bliver lavet på bål.

Det er gratis at være med.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce