Annonce
Mariagerfjord

Nyt værtspar byder velkommen på Postgaarden

Lars Knudsen hejser flaget foran Hotel Postgaarden i Mariager, mens fru Dorthe ser til. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Dorthe og Lars Knudsen er tiltrådt som nye forpagtere.

Mariager: Dorthe og Lars Knudsen fra Assentoft er nye forpagtere af Hotel Postgaarden i Mariager. Dermed har de overtaget driften af en af byens ikoniske og historiske virksomheder. Selv om navnet "Postgaarden" kun skriver sig tilbage til begyndelsen af forrige århundrede, ved man med sikkerhed, at der allerede i 1700-tallet blev drevet udskænkning på stedet.

Dorthe og Lars Knudsen havde i flere år talt om at kaste sig ud i restaurationsbranchen, og pludselig opstod muligheden, da erhvervsmanden Jan Hørby fra Randers købte Hotel Postgaarden.

Det nye værtspar på Postgaarden i Mariager, Dorthe og Lars Knudsen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Hotel og restaurant

Det nye forpagterpar agter at drive både hotel og restaurant. Der er 14 værelser i hotel-delen, og dem håber Dorthe og Lars Knudsen blandt andet at få belagt med turister og golf-entusiaster og i hverdagene gerne håndværkere.

Restaurantdelen omfatter almindelig a la carte-virksomhed, café og selskabslokaler.

- Med god, gammeldags mad på menukortet, understreger Lars Knudsen. Eksempelvis smørrebrød, æggekage, stjerneskud og wienerschnitzel. Der vil også være en ugens ret, måske forloren hare eller kalvefrikassé. Som dessert vil indehaverne gerne servere gammeldags frugtgrød - lige nu rabarbergrød og lige om lidt jordbærgrød. Man kan også få en gammeldags æblekage eller hjemmelavet is.

Der er ansat tre og en halv kok på Postgaarden, og ægteparret forventer, at der inklusive de to forpagtere vil være 11 medarbejdere i det hele.

Anderledes baggrund

Dorthe og Lars Knudsen har ikke branche-baggrund. Hun er uddannet indenfor it og har de seneste mange år været ansat som salgs-backup i firmaet Multiline. Lars Knudsen er smed og procesoperatør og har i næsten 30 år været ansat på Leca-værket.

Desuden har de været fælles om fritidsfirmaet K-Grill Catering. I det regi er de kørt ud til firmaarrangementer samt private fester og sammenkomster, hvor de har tilberedt mad over grillen, som er medbragt hjemmefra på en trailer. Desuden har de drevet grill-udlejning.

Men fremover gælder det Hotel Postgaarden. De istandsatte og restaurerede lokaler på stedet kunne ingen af dem stå for, da de fik chancen.

- Vi har da meget at lære, erkender de. Og Lars Knudsen tilføjer med et smil:

- Men vi er ikke for fine til selv at tage opvasken eller gøre rent på toiletterne.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Mest læste

Randers HK For abonnenter

Stort portræt af Katrine Larson: Guldpigen der gik en anden vej

Annonce