Annonce
Randers

Nytilflyttere undrer sig: Hvor er infrastrukturen?

Peter Uldahl Aggernæs vil gerne bruge cyklen, når datteren Karen Frida skal afleveres i institutionen. Men det er ikke trygt at cykle mellem Vestrup, hvor familien bor, og Dronningborg - slet ikke i den mørke tid. Privatfoto
Annonce

Vestrup: Familien Uldahl Aggernæs flyttede 1. oktober fra en lejlighed på 47 kvadratmeter i Aarhus til en bolig på 120 kvadratmeter i landsbyen Vestrup lidt udenfor Randers.

Politikerne i Randers ser gerne, at flere familier følger efter, for det er et stort ønske at øge bosætningen i kommunen.

- Vi havde længe været på jagt efter noget større, og vi faldt for boligen i Skjødtgården, som er en nyinstandsat gård fra 1700-tallet, hvor der er lavet lejeboliger, fortæller Peter Uldahl Aggernæs.

Han er gymnasielærer og arbejder i en tidsbegrænset stilling i Viborg.

Laura Uldahl Aggernæs, der er journalist, har et vikariat i Randers, og derfor var det naturligt at kigge efter bolig her.

Annonce

God daginstitution

Den lille familie er faldet godt til i de nye store rammer, og de er meget glade for datteren Karen Fridas institution i Dronningborg, Midgaard.

Men én ting har overrasket meget: Infrastrukturen. Eller rettere sagt manglen på infrastruktur.

Der er fem kilometer ind til Karen Fridas daginstitution, og et par kilometer længere ind til midtbyen.

- En fin afstand at cykle og få lidt motion. Vi havde simpelthen ikke overvejet, at infrastrukturen er så sparsom, siger Peter Uldahl Aggernæs.

Vejen, der fører til Vestrup, er smal, og der er ingen cykelsti. Biler, cyklister og gående er henvist til at færdes på den samme stribe asfalt.

- Det er bestemt ikke rart at cykle, og slet ikke i mørke. Vi har kun prøvet at gå turen én gang, det var nok.

Annonce

Ingen busser

Familien har kun én bil, og tanken var, at Karen Frida ofte skulle bringes frem og tilbage til institutionen på cykel. Alternativet er, at familien skal investere i endnu en bil. Der er nemlig slet ingen offentlig transport i Vestrup, der ligger lige udenfor Randers.

Peter Uldahl Aggernæs peger også på, at det ville være dejligt med nogle gode stier i området ved Vestrup. Det ligger naturskønt og tæt ved fjorden. Men det er svært at komme ud i naturen.

- Jeg har taget en løbetur en gang imellem i et traktorspor ned mod fjorden. Men der er ikke en gangsti, hvor man for eksempel kan gå med barnevognen.

- Kommunen vil jo gerne have liv i landsbyerne, og det er en rigtig god ide at istandsætte gårde, som det er sket med Skjødtgården, til nye boliger. Men politikerne må lave en hel løsning, så der er en infrastruktur, der understøtter bosætningen. Tingene skal hænge sammen i hverdagen, lyder rådet fra Peter Uldahl Aggernæs.

Han understreger, at hele området med De Nedre Byer er utrolig charmerende, bynært og velegnet til bosætning.

- Men hvis man vil have folk herud, er det vigtigt at have fokus på infrastrukturen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce