Annonce
Navne

Nyuddannede præster på kursus i Randers

Sognepræst Peter Ulvsgaard er første indleder ved kurset. Arkivfoto: Signe Ulvsgaard
Tre stifter er fælles om aktiviteten i Skt. Andreas Kirke.
Annonce

Mange kirkelige aktiviteter har på grund af coronakrisen måttet aflyses i løbet af indeværende år, men i forventning om, at tiderne er normaliseret til den tid, er tre stifter fælles om et introduktionskursus for nyansatte præster torsdag den 4. februar.

Kurset afvikles i lokaler ved Skt. Andreas Kirke i Randers og arrangeres af Aarhus, Viborg og Aalborg Stifter. Der er da også indledere fra alle tre stifter.

Det er obligatorisk at deltage for alle, der har fået deres første ansættelse som præster i folkekirken med en ugentlig arbejdstid på over otte timer.

Der er tilrettelagt et program, som varer fra kl. 8.30 til kl. 16.40.

Første indleder er sognepræst Peter Ulvsgaard, Spentrup-Gassum-Asferg. Hans emne er "Fra Jellingestenen over reformationen til nutidens folkekirke".

Næste indleder er uddannelseskonsulent, stiftspræst og sognepræst Thomas Felter, Vesterbølle ved Aalestrup. Emnet er "Folkekirkens mange gudstjenester, bryllupper og begravelser".

Annonce

To stiftskontorchefer

To stiftskontorchefer, nemlig Jette Madsen, Aarhus Stift, og Bodil Abildgaard, Viborg Stift, skal belyse emnet "Folkekirkens opbygning - hvor kommer pengene fra"?

Stiftskontorchef Bodil Abildgaard, Viborg Stift, er blandt indlederne . Arkivfoto: Anne Kieffer-Olsen.

Emnet "Folkekirken som vor fælles arbejdsplads" belyses af to, nemlig stiftsfuldmægtig Lene Krebs Lange, Aarhus Stift, og en endnu ikke fastlagt anden indleder.

Provst Carsten Bøgh Pedersen, Hadsund Provsti, har fået emnet "Sognet som en del af en sammenhæng", og derefter er der evaluering af kursusforløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers

Randrusianer sigtet for trusler på livet: Gemte skarpladt pistol og stikvåben i hjemmet

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce