Annonce
Debat

Nyvang -med positivt fortegn

Tegning: Jens Nex (arkiv)
Annonce

Læserbrev: Min baggrund for nedenstående indlæg er følgende:

Min hustru lider desværre af demens og blev som følge heraf flyttet til plejehjemmet Gudenåcentret primo 2017.

Da dette lukkede, blev hun overført til Nyvang fra dag et, og der er hun stadig.

Det har været vores opfattelse i hele forløbet (med lidt indkøringsproblemer i begyndelsen), at ledelsen og personalet har været og er utrolig hjælpsomme, venlige og fleksible.

Jeg er således tryg ved den pleje, der ydes på Nyvang blok C, selvom den har een væsentlig mangel. Denne skyldes ikke personalet eller dettes ledelse men alene politikernes skæve og kortsigtede prioriteringer.

Det er almindelig kendt, at en aktiv alderdom både øger livskvaliteten og forsinker demensudviklingen. På trods af dette har man fjernet fysioterapien med det resultat, at hvor min hustru kunne gå med stok i starten, er hun nu lænket til en kørestol med tilsvarende mangel på livskvalitet og øget plejebehov. Desuden har hendes lammelse i venstre arm og delvis venstre ben udviklet sig således, at hun nu overhovedet ikke kan bruge venstre arm som følge af manglende træning.


Det har været vores opfattelse i hele forløbet, at ledelsen og personalet har været og er utrolig hjælpsomme, venlige og fleksible.


En fortsat træning ville have udsat det nu øgede pasningsbehov med brug af mere personale og hjælpemidler som loftslift samt øget livskvaliteten lidt længere. Den besparelse, politikerne kortsigtet har besluttet ved at fjerne fysioterapien til fordel for nogle projektideer med købmands- og bagerforretninger, forsvinder helt.

Intentionerne om at aktivere de demente har sikkert været gode nok, men det forudsætter, at bemandingen og bevillingerne følger med. Det har de tilsyneladende ikke gjort.

De fleste beboere kan ikke selv gå hen til butikkerne eller foretage sig noget selvstændigt derhenne men kræver udvidet personalehjælp. Det er der ikke kapacitet/økonomi til, og det har da også medført, at butikkerne står tomme og lukkede.

Det, der kunne have været en win-win-situation, er blevet til tab-tab.

Det er klart, at de i tv viste eksempler er helt uacceptable, men det er min opfattelse, at de snarere er undtagelser end generelle. Der findes brodne kar overalt. Kunsten er at fjerne de dårlige ”medarbejdere”, selv om det antageligt vil medføre øgede overførselsudgifter, da ingen arbejdsgiver er interesseret i at overtage den type medarbejdere. Men det forudsætter, at man kan skaffe nye og bedre medarbejdere.

Politikernes forargelse ved håndvasken og mediernes opskruning af problemerne har medført en shitstorm, der er helt urimeligt imod den store del af personalet, der vitterligt udfører et godt arbejde i et meget vanskeligt og følelsesladet område.

Hvordan forestiller kritikmedløberne sig, at man i fremtiden skal kunne fastholde de gode medarbejdere og skaffe nye, når man i den grad nedgør deres arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce