Annonce
Randers

Obama på golfbane i Randers: Eks-præsidentens søster spiller velgørenhedsgolf

Auma Obama er dybt involveret i hjælpearbejde i Afrika. Den 29. maj kommer hun til Randers. Pressefoto
Auma Obama - søster til USA's tidligere præsident Barack Obama - deltager i et velgørenhedsarrangement, som er organiseret af Randers-baserede PDAid Foundation.
Annonce

RANDERS: Det er ikke en hvilken som helst golfspiller, der deltager ved en velgørenhedsturnering, som spilles på Randers Golf Klubs baner den 29. maj. På banerne vil man nemlig kunne møde Dr. Auma Obama - og ja, hun har tætte forbindelser til den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, der er hendes bror.

Det sker, når den Randers-baserede PDAid Foundation står i spidsen for Golf Fore Education - et arrangement der har til mål at samle penge ind til hjælpearbejde i Kenya.

PDAid Foundation samarbejder med to andre NGO'er, der støtter hjælpearbejde i Kenya: Sautii Kuu Foundation, som er grundlagt af Auma Obama, og Kilimanjaro Initiative, der tegnes af Timothy Gallen - som i øvrigt også spiller med på golfbanerne i Randers.

- Det glæder mig, at PDAid Foundation med Golf Fore Education kan støtte organisationer, der, ligesom os, gør deres ypperste for afrikanske unges fremtid. Sautii Kuu Foundation og Kilimanjaro Initiative er grundlagt af engagerede personligheder, som gør en kæmpe indsats med stærke holdninger og utrolig handlekraft, siger randrusianske Dennis Lundø Nielsen, som sammen med sin kone Pia Nielsen stiftede PDAid Fondation i 2014.

PDAidFoundation tager hvert år unge ind i et mentorprogram, der er udarbejdet i samarbejde med Landsforeningen Talentspejderne

Dennis Lundø Nielsen, grundlæger af PDAidFoundation

Annonce

Hjælpearbejde i Kenya

Dennis Lundø Nielsen håber på at kunne indsamle 50.000 euro til organisationernes hjælpearbejde via arrangementet i Randers.

PDAidFoundation tilbyder et tre måneder langt program for særligt motiverede unge i Kenya med begrænsede muligheder. Efterfølgende får de unge talenter mulighed for at tage en 2-3 årig faglig uddannelse.

- PDAidFoundation tager hvert år unge ind i et mentorprogram, der er udarbejdet i samarbejde med Landsforeningen Talentspejderne, fortæller Dennis Lundø Nielsen.

Sautii Kuu Foundation vil bruge de penge, der bliver indsamlet i Randers, på sit Healthy Kid-projekt, hvis hovedformål er at forhindre underernæring af børn. Organisationen håber med støtten fra Randers at kunne nå ud til cirka 650 børn og sikre, at så mange børn som muligt samt deres familier i landsbyen Nyangoma Kogela lærer om sunde spisevaner og får adgang til en sund kost.

Og Kilimanjaro Initiative vil finansiere et projekt til støtte og rådgivning for unge, der har været udsat for traumatiske oplevelser. Og et tre ugers selvudviklingsprogram for 10 unge mennesker, som afsluttes med en tur op ad Mount Kilimanjaro sammen med deres coach og erhvervsfolk fra hele verden, der er med som mentorer for de unge.

Efter golfturneringen vil de 150 deltagere sammen med Auma Obama og Timothy Challen deltage i en velgørenhedsmiddag på Cepheus Park Randers hos Randers FC , som sammen med Rotary som også står bag arrangementet.

Alle interesserede er velkomne til arrangementet, hvor 150 golfspillere får mulighed for at prøve kræfter med kändisserne.

PDAid Foundation

RANDERS: Dennis Lundø Nielsen og Pia Nielsen fra Randers startede PDAidFoundation i 2014. De deltog i et arrangement hos Kilimanjaro Initiative, hvor de mødte talentfulde og motivere unge mennesker fra organisationen, som ikke havde en reel mulighed for at udnytte deres kvaliteter. Under deres en uge lange vandretur op ad Kilimanjaro snakkede de personlige mål, fremtidsdrømme og ideer. Og begyndte at udvikle deres egne tanker om sponsor- og mentor-arbejde.

- Vi indså, at kun med den rette uddannelse kunne disse unge mennesker blive i stand til at opnå positioner i deres samfund, hvor deres talent kan blomstre og dermed give dem mulighed for at bidrage til lokal udvikling, siger Dennis Lundø Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce