Annonce
Randers Cimbria

Offensiv opvisning: Cimbria slutter københavnertogt med pointrekord

Chris Nielsen var ustoppelig i første halvleg mod BK Amager, hvor han lavede 19 point. Efter pausen gik veteranen dog lidt ned i kadence, mens de andre tog over i sådan grad, at kronjyderne slog deres rekord for flest point i en kamp. Arkivfoto: Kim Haugaard
Randers Cimbria spillede og vandt for anden gang på tre dage i København. Foden forlod aldrig speederen, da kronjyderne kørte BK Amager over med cifrene 127-81. Aldrig tidligere har holdet lavet så mange point.

Randers: Tre dage i København, to kampe og to sejre.

Randers Cimbrias sjællandske minitogt var en stor succes. Onsdag fik Wolfpack ørerne i maskinen, og fredag aften var det BK Amagers tur.

Kronjyderne viste ingen nåde over for Pro B-mandskabet, som på hjemmebane fik en sæk på 81-127.

Fra første sekund lignede Cimbria et hold, der hurtigst muligt ville slukke gejsten hos hjemmeholdet.

Den mindste fært af en mulig overraskelse forduftede som dug for solen allerede de første minutter.

Jonathan Jeanne var her, der og alle vegne. Rebounds, blocks, point og steals. Det eneste, han ikke kunne, var at skyde fra trepointslinjen.

Det var der såmænd ingen skam i, da kun Chris Nielsen lykkedes at sende bolden i kurven fra distancen i første halvleg.

Veteranen var intet mindre end brandvarm. Kun syv minutter skulle der gå, før han havde rundet sin pointtotal fra sidste kamp med sit ottende af slagsen, og så fortsatte han ellers.

Mulighederne var også mange, da det meget højtpressende randrusianske forsvar havde held og dygtighed til at stresse Amager.

En gang imellem gik det galt, når de første presspillere blev overspillet, men oftest skabte det aggressive pres en turnover hos hjemmeholdet og en kontramulighed i den anden ende.

Det var en af grundene til, at Randers Cimbria uden problemer kunne åbne en føring på hele 30 point undervejs i første halvleg.

Kampen i tal

Basketligaen, 5. runde

BK Amager - Randers Cimbria 81-127 (39-60)

Periodecifre: (17-29), (22-31), (18-28), (24-39).

Randers Cimbria: Brantley Bynum 22, Corey Silverstrom 21, Jonathan Jeanne 21, Chris Nielsen 20, Rasmus Bach 16, Oliver Strøh 13, Josh Fortune 11, Oscar Alm 3.

Topscorere BK Amager: Jonathan Klussmann 30, Louis Timms 16, Robert Fields 11.

Rebounds: BK Amager 33, Randers Cimbria 54.

Samlet skudprocent: BK Amager 27/62, Randers Cimbria 50/99.

Assister: BK Amager 15, Randers Cimbria 30.

Turnovers: BK Amager 24, Randers Cimbria 11.

Steals: BK Amager 5, Randers Cimbria 17.

Pointfest til sidst

Nemme kontrapoint er altid velkomne, men det var nu ikke fordi, Chris Nielsen og kompagni havde brug for dem.

I det etablerede angrebsspil skilte kronjyderne gang på gang de stakkels sjællændere ad. Hele tiden kom der den ekstra aflevering på, som vekslede en okay afslutningsmulighed til en god.

Det gav et hav af point tæt under kurven hos mere eller mindre frie spillere, og når forsøget blev brændt - hovedsageligt dem fra distancen - var Jonathan Jeanne og holdkammeraterne overlegne i reboundspillet.

Cocktailen mellem de mange rebounds, stjålne bolde og høje tempo gjorde, at Randers Cimbria blot var ét enkelt skud fra at ramme 100 forsøg.

Med en træfsikkerhed på lige præcis 50 procent kan det jo ikke undre nogen, at hele syv Cimbria-spillere scorede tocifret, hvoraf de fire ramte tyverne.

Helt vildt gik det for sig de sidste ti minutter, hvor alle virkede til at ville have en god oplevelse med sig hjem over Storebælt.

Skuddene haglede i kurven i sådan grad, at Brantley Bynum med de seks afsluttende point sørgede for, at Randers Cimbrias tidligere pointrekord på 122 blev overgået med stil.

Farvel og tak for denne gang København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce