Annonce
Randers

Offentlig høring: Helsted-butik med vokseværk bekymrer politikere

Rema1000 i Helsted vil gerne udvide Byrådet har sendt et forslag til lokalplan i høring, der skal bane vejen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Byrådet har sendt et lokalplanforslag i høring, der giver Rema1000 i Helsted mulighed for at udvide. Desuden skal der bygges sundhedshus i bydelen.

Helsted: Politikerne i Randers Byråd har sendt et forslag til lokalplan i høring, der giver mulighed for en udvidelse af Rema1000 i Helsted fra 1.000 til 1.200 kvadratmeter. Derudover rummer planen mulighed for ny bebyggelse på op til 1.800 kvadratmeter i to etager og i maksimalt 8,5 meters højde til kontor- og serviceerhverv som for eksempel sundhedshus, kontorarbejde, rådgivningsvirksomhed, administration og øvrige liberale erhverv. En praktiserende læge har allerede vist interesse for at flytte ind i det påtænkte byggeri ved Oust Møllevej.

I byrådet var nogle politikere bekymrede for, hvordan man helt generelt bedst sikrer, at der også i fremtiden er dagligvarebutikker i de mindre byer i kommunen. Noget, som flere politikere mener kan været truet af dagligvarekæder, der etablerer sig ved indfaldsvejene til Randers - som for eksempel i Helsted.

Annonce

En risiko

- Der lægges op til en udvidelse af Rema1000 med 20 procent. Handlen flyttes jo andre steder fra, sagde Bjarne Overmark (BL), der sammen med Enhedslisten stemte imod, at lokalplanforslaget sendes i høring.

- Det er et spændende projekt, og hvis man går ind for borgernær service og indkøbsmuligheder i Helsted, skal man stemme for, sagde Christian Brøns (V).

- Vi stemmer for dette lokalplanforslag, men det er vigtigt, at vi tør sige discountstop, så vi kan bevare butikkerne i de mindre byer, sagde radikales Mogens Nyholm.

Frank Nørgaard (DF) var på linje med dette, og understregede, at nye butikker og udvidelser betyder risiko for, at handlen går fra de lokale dagligvareforretninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce