Annonce
Norddjurs

Offentliggørelse af overvågning førte til tilståelse: Butikstyve meldte sig selv

To butikstyve blev fanget på overvågningskamera og afsløret, da videoen blev delt på de sociale medier. Foto: Helle Elgaard Kvist
Tøjbutikken "Se Min Kjole" i Auning havde besøg af to langfingrede kvinder, men efter offentliggørelse af video på Facebook valgte kvinderne at melde sig selv.
Annonce

Auning: Torsdag i uge 43 oplevede indehaverne af tøjbutikken Se Min Kjole i Auning to kunder, der ikke havde i sinde at betale for deres varer.

Ved 12.40-tiden kom to kvinder ind i tøjforretningen, hvorefter den ene af dem spurgte til et par støvler, som skulle hentes fra lageret.

Mens støvlerne blev hentet, så den anden kvinde sit snit til at stjæle to stykker tøj, som hun skjulte i sin medbragte taske.

Da den intetanende ekspedient vendte tilbage til salgslokalet, sagde kvinden, der havde spurgt efter støvlerne, at hun lige skulle forbi en bank for at hæve nogle penge til købet af støvlerne. De to kvinder forlod herefter tøjforretningen og vendte aldrig tilbage.

- Vi fik pludselig en mistanke, og derfor tjekkede vi overvågningen, hvor vi kunne se, at der blev stjålet to stykker tøj, siger Pernille Frank Dannemand Sørensen, der ejer Se Min Kjole sammen med søsteren, Charlotte Friis Dannemand.

Annonce

Følte sig trådt på

Det er ikke første gang, at de to indehavere oplever tyveri, men det var første gang, at de havde det på video.

- Vi har før oplevet at finde prismærker eller tomme bøjler, når vi lukker, eller at der er blevet taget tøj fra stativerne udenfor, siger Pernille Frank Dannemand Sørensen.


Vi syntes, at det var frækt, og vi følte os trådt på.

Pernille Frank Dannemand Sørensen, medindehaver af Se Min Kjole


De to indehavere overvejede derfor, hvad de skulle gøre, da de ikke kendte kvinderne, og beslutningen blev at offentliggøre videoen på Facebook.

- Vi ventede et par dage, men valgte så at lægge den op lørdag, siger Pernille Frank Dannemand Sørensen.

Pernille Frank Dannemand Sørensen ejer Se Min Kjole sammen med sin søster, Charlotte Friis Dannemand. Tøjbutikken i Auning har eksisteret i over 10 år. Det er ikke første gang, at de to søstre oplever tyveri, men det er første gang, tyvene er blevet fanget på overvågningen. Foto: Helle Elgaard Kvist

De vidste godt, at det ikke er lovligt at dele en overvågningsvideo, og de havde derfor også sløret de to kvinder, så man ikke så deres ansigter.

- Vi havde det med i overvejelserne, men vi syntes også, at vi havde sløret deres identitet, og samtidig var vi også enige om, at vi ville tage en eventuel bøde med, hvis det kom dertil, siger Pernille Frank Dannemand Sørensen og fortsætter:

- Vi syntes, at det var frækt, og vi følte os trådt på. Vi står op hver dag og yder en service og kører en forretning, og så kommer der bare nogen og hapser ens ting, siger hun.

Annonce

Afleverede tøjet tilbage

Videoen blev efterfølgende delt på Facebook af mange lokale, og søndag aften fik de to butiksindehavere en besked fra de to kvinder, om at de ville aflevere det stjålne tilbage.

- Vi fik tøjet tilbage, men den ene ting var brugt, så den kunne vi ikke sælge igen, siger Pernille Frank Dannemand Sørensen.

De to butiksindehavere fjernede overvågningsvideoen fra de sociale medier, efter kvinderne havde meldt sig, og på trods af tyveriet er de to kvinder ikke blevet forment adgang til tøjbutikken.

- De er velkomne, hvis de har tænkt sig at betale for tøjet en anden gang, siger Pernille Frank Dannemand Sørensen.

Selv om oplevelsen endte med en tilståelse, så har den gjort indtryk.

- Vi bliver da lidt mere skeptiske og holder lidt mere øje med folk, og det er lidt træls, at det skal være sådan. Vi stoler ellers på hinanden herude, siger Pernille Frank Dannemand Sørensen.

Annonce

Politiets opfordring klar

Østjyllands Politi kender til tyveriet, da det blev anmeldt umiddelbart efter episoden, dog uden at videoovervågningen er videregivet.

De to butikstyve har valgt ikke at anmelde tøjbutikken for offentliggørelse af videoen, oplyser Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, men trods udfaldet opfordrer han til, at man ikke tager loven i egen hånd.

- Man skal man i princippet holde sig fra at offentliggøre overvågning og lade politiet om arbejdet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce