Annonce
Randers

Offentligt samarbejde skaber resultater

Knap fire ud af fem offentlige innovationer sker i samarbejde med en eller flere aktører uden for egen arbejdsplads, viser nye tal fra Center for Offentlig Innovation. Blandt andet i Randers, hvor et unikt samarbejde om at udvikle et udsat naturområde har skabt gode resultater. Foto: Nils Lund

Næsten fire ud af fem offentlige innovationer sker i samarbejde med en eller flere aktører uden for egen arbejdsplads, viser nye tal fra Center for Offentlig Innovation. Blandt andet i Randers, hvor et unikt samarbejde om at udvikle et udsat naturområde har skabt gode resultater.

Randers: Nye læringsområder, rekreative arealer og et løft af et nærtliggende boligområde. Det er bare nogle af de gevinster, der er kommet ud af et samarbejde mellem Randers Kommune, Randers Produktionshøjskole, Naturstyrelsen og Bysekretariatet i Randers Nordby om at udvikle et udsat naturområde.

Lokale borgere og frivillige foreninger har også spillet en nøglerolle i projektet om at udvikle Nordre Fælled, der har ført til, at det tidligere militære øvelsesterræn i dag summer af liv og attraktive aktiviteter.

- Det har været et kæmpe løft. Og det er med til at åbne for et udsat boligområde og skabe helt nyt liv. Det havde vi ikke kunnet gøre hver for sig. Det har vi kun kunnet gøre, fordi vi har gjort det her i fællesskab og hver især bidraget med det, vi er gode til. Vi har opnået noget højere og større ved at gøre tingene sammen, siger Louise Hou Kragh, sekretariatsleder i Bysekretariatet.

Samarbejdet er nævnt som eksempel i bogen "Nyt sammen bedre", der er Center for Offentlig Innovations nye håndbog om innovative samarbejder i den offentlige sektor.

Bogen udkom onsdag 10. oktober på Dansk Psykologisk Forlag og sætter fokus på, hvordan og i hvor høj grad offentlige arbejdspladser samarbejder om innovation.

Bogen er baseret på COI's innovationsbarometer, som er udarbejdet sammen med Danmarks Statistik. Tallene viser, at 79 procent af innovationerne i den offentlige sektor bliver skabt i samarbejde med én eller flere aktører uden for egen arbejdsplads.

- Det dræber myten om en offentlig sektor, der står alene og lukker sig om sig selv. Tværtimod bliver der samarbejdet på kryds og tværs - både med andre offentlige arbejdspladser og med borgere, frivillige foreninger og virksomheder. Og vi kan se i tallene, at det virker: Når man samarbejder, stiger chancen for at få et godt resultat, siger analysechef i Center for Offentlig Innovation Ole Bech Lykkebo.

Samarbejdet kan ske med alt fra vidensinstitutioner, private virksomheder, borgere, frivillige foreninger, fonde og udlandet til andre offentlige arbejdspladser enten inden eller uden for samme ministerområde, kommune eller region.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Alarm 112

Medarbejdere i Aarhus-firma i dyb sorg efter knivdrab: Britt efterlader et uendeligt stort tomrum

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce