Annonce
Sport

Officielt: Cimbria lander tidligere dansk landstræner

Peter Joseph Hoffman har været ansat som assistent og fysisk træner i spanske Mallorca Palma fra den næstbedste spanske basketrække siden 2018. Foto: Privat
Peter Joseph Hoffman tiltræder i trænerteamet hos Randers Cimbria, hvor han sammen med Charlie Burgess skal styre holdet. Den tidligere danske landstræner kommer fra et job i den næstbedste spanske række.
Annonce

Randers: Det bliver to velkendte ansigter i dansk basket, som skal stå i spidsen for Randers Cimbria i den kommende sæson.

Charlie Burgess, som i en årrække spillede i Randers Cimbria og senest har været assistenttræner, forfremmes til cheftræner i en duo med Peter Joseph Hoffman, der kommer til Kronjylland fra en stilling som assistent og fysisk træner i spansk basket.

- Interessen for jobbet har været overvældende. Vi har fået i omegnen af 100 uopfordrede ansøgninger, men vi føler, at vi har taget et forholdsvis sikket valg med Peter (Hoffman, red.). Han kender landet og nogle af spillerne, lyder det fra sportsdirektør Morten Hansen.

Annonce

Velkendt ansigt

Amerikanskfødte Peter Joseph Hoffman er langt fra et ubeskrevet blad i dansk basket.

I 90'erne var han blandt de største profiler i den danske liga for Horsens IC, og i 2006 førte han Horsens-klubben til DM-guld som træner.


Vi skal i finalen i både ligaen og pokalturneringen, og så kan alt ske. Jeg forventer et utroligt stærkt Bakken Bears-hold, så må vi arbejde hen mod at matche deres niveau.

Peter Hoffman, kommende Randers Cimbria-træner


- Vi kender ham fra hans tid i Danmark. Jeg har hørt, han er en mand, som vil have tingene på sin måde, men han er samtidigt lyttende over for spillerne, og det tiltaler os. Han vil gerne spille hurtigt, og sådan vil vi have det i Randers Cimbria, fortæller Morten Hansen om den kommende Cimbria-træner, der har skrevet under på en såkaldt en-plus-en aftale.

Det betyder, at aftalen er to år, men begge parter har mulighed for at opsige samarbejdet efter et år.

- Vi forventer, at samarbejdet skal vare minimum to år, så vi kan få noget stabilitet ind, men vi er også enige om, at det er rart at kunne komme ud, hvis samarbejdet ikke lever op til forventningerne. En forsikring for begge parter, forklarer Morten Hansen.

Annonce

Glad for muligheden

Fra 2010 til slutningen af 2012 var Peter Hoffman i spidsen for det danske landshold.

Samarbejdet endte i en fyring ét år før kontraktudløb, hvorefter BC Aarhus hentede ham ind i trænersædet for at redde klubben fra nedrykning i 2012/13-sæsonen.

Blå bog

Navn: Peter Joseph Hoffman.

Alder: født 10. august 1969 (50 år) i Midland, Michigan, USA.

Karriere som spiller: Michigan Tech (NCAA2 college), USA (1991-93) Horsens IC (1993-96), Mattersburg, Østrig (1996-97), Rabat, Malta (1997), Horsens IC (1997-2000), Asvel Lyon-Villeurbanne, Frankrig (2000-02), Los Barrios Cadiz, Spanien (2002-03).

Karriere som træner: Horsens IC (2003-08), det danske landshold (2010-12), BC Aarhus (2012-13), Mallorca Palma som assistent og fysisk træner (2018-20). Har også mange års erfaring som træner for de danske ungdomslandshold.

Udvalgte meritter: DM-guld i 1994, 1998 og 2006 (som træner). Dansk pokalmester i 1995. MVP i den danske liga i 1998. Pokalmester i Frankrig i 2001. Fransk mester i 2002. Maltesisk mester i 1997.

En mission, som dog endte ulykkeligt og et Hoffman-exit fra den danske basketelite.

Nu vender han så tilbage efter to år i trænerteamet i Mallorca Palma.

- Jeg er glad for den her mulighed. Jeg glæder mig til at komme tilbage i chef-rollen, og det bliver godt at komme til et miljø med nogle topmotiverede spillere, siger Peter Hoffman til Randers Amtsavis fra sin nuværende bopæl på Mallorca.

Annonce

To om beslutningerne

I Kronjylland bliver Charlie Burgess og Peter Hoffman sidestillede cheftrænere, mens Mike Nielsen, som også er klubbens forretningsfører, fortsætter som assistent.

En konstellation, som den tidligere landstræner ser frem til.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med Charlie (Burgess, red.) og Mike (Nielsen, red.), og jeg er sikker på, at vi finder en god rollefordeling. Selvfølgelig skal vi bruge tid på at lære hinanden at kende, men jeg føler mig overbevist om, at det kommer til at fungere, lyder det fra Peter Hoffman.

Det er flere måneder siden, at Randers Cimbria sagde farvel til Jimmy Moore, der har sat sig i trænersædet i Svendborg Rabbits, men ifølge Morten Hansen har det ikke været uden grund, at et nyt træneransigt har været længe undervejs.

- Vi ville gerne beholde Charlie (Burgess, red.), og i den forbindelse skulle vi være sikre på at finde det rigtige match. Nu har vi en sammensætning, der har et stort kendskab landet, ligaen og mentaliteten, siger Morten Hansen.

Annonce

Finaler er målet

Jimmy Moore førte randrusianerne til klubbens andet sæt sølvmedaljer i historien, og Peter Hoffman håber at kunne fortsætte i medaljesporet.

- Vi skal i finalen i både ligaen og pokalturneringen, og så kan alt ske. Jeg forventer et utroligt stærkt Bakken Bears-hold, så må vi arbejde hen mod at matche deres niveau, fortæller Peter Hoffman.

Randers Cimbria indleder forberedelserne til den kommende sæson 15. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce