Annonce
Randers

Officielt: Her er den nye mand i Verdos varme direktørstol

Verdos nye topchef, Jakob Flyvbjerg Christensen, bor i Randers og kender derfor byen indgående. Han skal nu være med til at bringe stabilitet til energiselskabet. Foto: Kim Haugaard
Fem måneder efter fyringen af Kim Frimer har Verdo fundet sin nye administrerende direktør. Valget er faldet på en randrusianer med international erfaring fra A.P. Møller-Mærsk
Annonce

Randers: Det bliver den nuværende direktør for Aarhus Havn, Jakob Flyvbjerg Christensen, der fremover skal stå i spidsen for det lokale energiselskab Verdo.

Dermed sætter han sig i det, der må være landets varmeste direktørstol. Jobbet som administrerende direktør har været ledigt siden april, da Kim Frimer blev fyret i forbindelse med den store sag om tilbagebetaling af 234 millioner kroner til varmekunderne. Siden er bunken af regninger til Verdo vokset og vokset. Senest er det kommet frem, at den kontrollerende myndighed Forsyningstilsynet har til hensigt at pålægge Verdo at betale yderligere 275 millioner tilbage til forbrugerne. Dermed ligger der lige nu en regning på over 500 millioner kroner øverst i bunken på den nye direktørs skrivebord. Og der kan komme flere, når tilsynet i løbet af efteråret får set nærmere på endnu et par sager mod Verdo.

Men de store udfordringer er Jakob Flyvbjerg Christensen klar til at kaste sig ud i:

- Jeg vil være med til at genskabe tilliden, troværdigheden og roen omkring Verdo hos alle interessenter, så medarbejderne og borgerne med stolthed kan spejle sig i en af områdets største virksomheder, siger han i en pressemeddelelse, som Verdo netop har udsendt.

Annonce

Kan bruge erfaringer

Han kommer direkte fra en stilling som administrerende direktør for Aarhus Havn, som er landets største erhvervshavn. Et job han har haft siden 2014. Han kalder det en fantastisk tid, og mener, han kan trække på sine erfaringer i det nye job:

- Verdo er som Aarhus Havn en kommerciel, men politisk reguleret virksomhed, og diversiteten mellem det regulerede og de mere kommercielle områder er et udfordrende, men spændende område at arbejde i.

Jakob Flyvbjerg Christensen har i en årrække været ansat i A.P. Mærsk-Møller, senest som Global Client Director for APM Terminals i Haag, Holland. Han er 47 år, gift og har to døtre og bor i Randers, og han sætter sig efter planen i Verdos varme stol ved årsskiftet.

Annonce

Stærkt felt

Verdos bestyrelsesformand, Torben Høeg Bonde, fremhæver, at der har været mange kvalificerede ansøgere:

- Det har været et stærkt felt af ansøgere, og vi har givet os selv den nødvendige tid til at finde den rette kandidat. Jakob Flyvbjerg Christensen er en moderne leder, som er medievant, kan håndtere konfliktfyldte områder og drive forandring, og jeg er overbevist om, at han har profilen til at få Verdo tilbage på ret kurs.

At valget faldt på Jakob Flyvbjerg Christensen skyldes især, at han har erfaringer med at arbejde i virksomheder, som er underlagt politisk regulering:

- Det er vigtigt for Verdo, at han har erfaring med at arbejde i krydsfeltet mellem kommercielle og regulerede områder. Det har været et væsentligt plus for bestyrelsen, fordi han skal være med til definere vores vej fremad på dette område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce