Annonce
Sport

Officielt: Velkendt ansigt overtager trænersædet i Randers HK

Ole Bitsch bliver ny cheftræner i Randers. Foto: Randers HK
Det bliver Ole Bitsch, der overtager trænergerningen i Randers HK efter sæsonen. Han har tidligere stået i spidsen for Randers HH.

Håndbold: Et velkendt håndboldansigt i Randers vender tilbage fra den kommende sæson, hvor Ole Bitsch skal stå i spidsen for Randers HK's ligakvinder, der sender Niels Agesen til Mors-Thy i herreligaen.

Ole Bitsch, der tidligere har været cheftræner for Randers HH i fem sæsoner, tiltræder 1. juli på en toårig kontrakt med gensidig aftale om mulig forlængelse, skriver klubben i en pressemeddelelse.


Annonce

Jeg håber, vi kan skabe en ny bølge i Randers HK, hvor vi sammen kan vække den håndboldglæde, der er i både klubben og byen.

Ole Bitsch, kommende Randers HK-træner


- Ole har den helt rette blanding af håndboldfaglighed samt ledermæssige og menneskelige kompetencer, der skal til i en klub som Randers HK. I samtalerne med Ole har det været tydeligt, at vi vil det samme. Ole har et ekstremt godt ry i håndboldkredse, og hans stærke relationskompetencer og empatiske ledelsesstil er noget af det, vi har fokuseret på i ansættelsen, siger Randers HK-direktør, Peter Skrubbeltrang, der har overtaget den post fra Holger Olesen for nyligt.

- Ole er rigtig dygtig til at få både holdet og folkene omkring holdet til at spille sammen og yde ekstra. Det var et stærkt felt af ansøgere, vi var i dialog med, men vi var ikke i tvivl om, at Ole er det helt rigtige match, lyder det videre.

Rutineret mand

Det er en erfaren herre, der nu skal stå i spidsen for Randers HK.

Som spiller har han en professionel karriere bag sig, men også som træner, har han samlet værdifuld erfaring.

Fra 2011 til 2012 var han assistenttræner for Jan Leslie i netop Randers HK, hvor han blandt andet var med til at vinde det danske mesterskab.

Efter triumfen med byens kvinder tog han roret i Randers HH og styrede herrerne fra 3. division til håndboldligaen, inden han forlod klubben i sommeren 2016.

- Da Randers HK rettede henvendelse, var jeg aldrig i tvivl om, at det var det rigtige match for mig. De idéer og tanker, som klubben præsenterede for mig, om fremtidens opbygning af håndbolden i byen passer perfekt på min trænerprofil, hvor udvikling og resultater går hånd i hånd, lyder det fra Ole Bitsch i pressemeddelelsen.

Blå bog

Navn: Ole Lund Bitsch.

Født: 2. april 1982 (39 år).

Bopæl: Viborg.

Spillerkarriere: Lemvig, Viborg og udlandsophold i Norge.

Trænerkarriere: Assistenttræner i Randers HK under Jan Leslie, cheftræner i Randers HH og cheftræner i Skive fH. Aktuelt ansvarlig for det nye drenge/herresamarbejde Viborg FH.

Job: Lærer på Hald Ege efterskole, hvor han er ansvarlig for drengehåndboldlinjen. Underviser i tysk og idrætsrelaterede fag.

Annonce

Truppen er på plads

Ole Bitsch får ikke mulighed for at sætte sit eget præg på næste sæsons trup, der allerede er sammensat af Niels Agesen, men det bekymrer ikke den kommende Randers HK-træner.

- Jeg synes, det er en spændende trup, jeg skal arbejde med, hvor der er et godt mix af bærende profiler og unge talenter. Selvom jeg ikke får mulighed for at påvirke det hold, jeg skal arbejde med, gør det mig tryg, at det stort set er en intakt trup, jeg overtager. Pigerne kender hinanden godt i forvejen og står som hold bedre rustet til at tage imod mine nye inputs, siger Ole Bitsch, der for første gang skal være i spidsen for et kvindehold.

Han forudser dog ikke den store forskel.

- Jeg tænker, det blive den samme ledelsesmæssige opgave. Jeg er ikke en koncepttræner, der vil have holdet til at spille på min måde. Jeg kommer til at se på det materiale, der er til rådighed, og bygger så konceptet op ud fra det. Sådan tror jeg på, jeg får det optimale ud af hver enkelt spiller. Nu skal jeg i gang med at se en masse kampe med holdet og analysere på spillet. De gode ting skal vi selvfølgelig tage med os videre, fastslår den kommende Randers HK-chef.

Annonce

Stræber mod slutspillet

Ole Bitsch glæder sig til at vende tilbage til Randers, hvor han har haft nogle af de største oplevelser i sin trænerkarriere.

Han mindes blandt andet den unikke opbakning til byens håndboldhold, og han håber at kunne være med til at vække den håndboldeufori, han mærkede i sin tid.

- Jeg glæder mig til at vende tilbage til Randers. Her har jeg et helt særligt kærlighedsforhold til håndbolden, som har været nogle af de allerbedste og mest spændende år i min trænerkarriere. Jeg håber, vi kan skabe en ny bølge i Randers HK, hvor vi sammen kan vække den håndboldglæde, der er i både klubben og byen. Jeg håber meget på, at vi kan etablere os i slutspillet, lyder det fra Ole Bitsch.

Randers HK har endnu ikke begravet nedrykningsspøgelset i denne sæson, men kronjyderne kan selv afgøre tingene med en sejr 24. april på hjemmebane mod Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce