Annonce
Læserbrev

Offshore-møller på 150–180 meter hører til ude på havet

Læserbrev: Det er ikke, fordi vi har noget imod vindmøller, for vi har dem allerede

Kære politikere i Norddjurs Kommune, nu vil jeg fortælle lidt om alle de bekymringer, vi mødte i søndags, da vi var rundt at samle underskrifter ind. Vi var fem fra lokalområdet og en fra Ørsted, som havde en god dag. Der er en stor modstand mod kæmpevindmøllerne hernede, så vi har samlet mange underskrifter ind.

Først og fremmest blev vi bekræftet i, hvor dejligt et område vi har med skøn natur, skov og ikke mindst "Naturpark Randers Fjord" og Grund Fjord, som forbinder os med både Allingåbro og Auning.

Hele det område omkring Grund Fjord og "Naturpark Randers Fjord" er hovedsageligt en af grundene til, at folk flytter hertil, da de går meget op i naturen og er bekymrede for, at hvis vindmøllefirmaerne har penge nok, kan man få alt, også selvom det går ud over den skønne natur, vi har her.

Jeg betragter det som at "tisse i bukserne". For den smule penge, Norddjurs Kommune får, kan ikke hamle op med det værditab, som rammer hele kommunen, hvis denne sag gennemføres.

Offshore-møller på 150-180 meter i et lille lokalsamfund vil give et større tab i ejendomsvurdering i et område fra Assentoft øst til Allingåbro, Ørsted og Mellerup. Et kæmpe område, som vil kunne mærkes i både Norddjurs og Randers kommuners pengekasser. Er I klar til at betale den pris i forhold til, at Vattenfall lægger et par hundrede tusinde til landdistrikterne i Norddjurs Kommune?

Noget af det, der også fylder meget, er den øgede støj, som vil komme fra større møller, da de bliver rykket tættere på Uggelhuse og omegn, da der ikke er helt klarhed, om man kan få kræft af at være nabo til 12 kæmpemøller. I ansøgningen fra Vattenfall er der ikke beskrevet noget om risikoen ved at bo så tæt op ad en vindmøllepark, og det bekymrer folk.

I Uggelhuse og Langkastrup har vi i mange år kæmpet med et barmarksværk, som også var politisk bestemt. I flere år var vi Danmarks dyreste kraftvarmeværk. Det har betydet, at når et hus blev sat til salg, var det med et tab, hvis det overhovedet kunne sælges. Siden vi besluttede at lukke kraftvarmeværket, er der igen kommet gang i hushandlerne. Så når folk udtrykker lede ved igen at skulle til at kæmpe med politikerne, er det vel meget forståeligt. Men det betyder også, at vi aldrig giver op herude, vi er klar til endnu en kamp.

Så kære Norddjurs Kommunes politikere, vil I ikke godt sige nej tak til at skifte møllerne ud og skabe mere utryghed i vores område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce