Annonce
Randers

Også set af skoleelever i Randers: Kommunen advarer forældre om selvmordsvideo på Tiktok

Delingen af en selvmordsvideo på sociale medier får nu Randers Kommune til at sende en advarsel ud til skolebørnsforældre. Arkivfoto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
En voldsom video, der florerer på det sociale medie Tiktok, har ført til en advarsel, der er sendt ud til alle forældre til skolebørn i Randers Kommune.
Annonce

Randers: En video, der i øjeblikket florerer på det sociale medier Tiktok, hvor en 33-årig amerikansk mand begår selvmord ved at skyde sig selv i hovedet, får nu kommunens SSP-afdeling til at bringe en advarsel til samtlige skolebørns forældre.

Ifølge SSP-konsulent Claus Hansen er videoen også set af elever i Randers Kommune.

I brevet til forældrene bliver det understreget, at det er vigtigt at tale med børnene, hvis de har set det voldsomme og foruroligende indhold:

- Hvis jeres barn skulle have set for videoen, bør I tale med jeres barn om, hvilke oplevelser og følelser det vækkede i dem, og som forældre være opmærksomme på at støtte og guide barnet i disse, lyder det blandt andet.

Annonce

Forebyggelse kan give bagslag

Mens algoritmen hos Facebook, Youtube og lignende tjenester mere effektivt fjerner videoen fra deres platforme, lykkes dette ikke i samme grad for Tiktok, hvor brugere redigerer videoen og sætter ind i nyt indhold sammen med kattevideoer, dansevideoer og andet, og derfor kan børn og unge komme til at se videoen helt ufrivilligt uden at lede efter den og uden at være forberedt på de voldsomme billeder.


Hvis jeres barn skulle have set for videoen, bør I tale med jeres barn om, hvilke oplevelser og følelser det vækkede i dem.

Claus Hansen, SSP-konsulent


Ifølge skrivelsen fra Randers Kommunes SSP-afdeling kan videoen også dukke op under funktionen ”For you”, hvor Tiktok selv anbefaler videoer, som brugerne bør se, mens der også er set eksempler andre steder fra, at nogle børn og unge får den tilsendt eller ser den på deres venners skærm.

SSP-konsulent Claus Hansen opfordrer forældrene til, at de ikke specifikt bør tage snakken med barnet om den pågældende video, medmindre det allerede har set det stødende indhold.

Årsagen er, at den ellers forebyggende samtale kan føre til, at barnet eller den unge bliver nysgerrig og selv gør noget aktivt for at søge den frem. Dermed opnås blot den modsatte effekt, lyder budskabet til forældrene om den vanskelige balancegang, delingen af videoen medfører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Annonce