Annonce
Randers

Olsen Dyhr-støtter stormer ind i SFs landsledelse

SF har søndag fået sin nye landledelse på plads, og den indeholder flere af Pia Olsen Dyhrs støtter.

Pia Olsen Dyhr (SF) har god grund til at være tilfreds.

SF har søndag fået en ny landsledelse på plads i forbindelse med partiets landsmøde i Kolding, og det bliver en landledelse, hvor Olsen Dyhr kan finde vigtige støtter.

Blandt de tre kandidater, der sikrede sig flest stemmer, er tidligere næstformand i SF og nummer to på partiets liste til europaparlamentsvalget, Tonni Hansen (SF), og det tidligere byrådsmedlem i Viborg Signe Munk (SF).

Annonce

De stiller sammen op til posten som næstformand i partiet, hvor de er favoritter til at tage over efter Peter Westermann (SF) og Lejre-borgmester Mette Touborg (SF), der trådte ned som følge af splittelsen over salg af DONG-aktier til Goldman Sachs.

Både Tonni Hansen og Signe Munk (SF) har allerede meldt ud, at de støtter den nye formands linje i partiet.

Sammensætningen af landsledelsen gav også oprejsning til tidligere SF-formand Annette Vilhelmsen (SF), der fik fjerdeflest stemmer, mens Holger K. Nielsen (SF) fik femteflest stemmer.

Sammensætningen af landsledelsen er ikke helt renset for kritikere af SFs linje. Således blev der for eksempel også plads til Ida Damborg (SF), som hører til blandt dem, der har ytret sig kritisk tidligere, og som har skabt tvivl blandt SF-toppen om, hvorvidt den kan regne med hendes opbakning til Pia Olsen Dyhrs linje i tilfælde af en afstemning i landsledelsen.

Også landsledelsesmedlemmer som Meta Fuglsang, Serdal Benli og Poul Overlund Sørensen er personer, der fra tid til anden kan ytre sig skeptisk i landsledelsen i konkrete sager - men i partitoppen er der blandt centrale kilder ingen tvivl om, at de til syvende og sidst vil bakke Olsen Dyhrs linje op.

SF skal senere søndag vælge næstformand. SF-toppen satser på at få udpeget Tonni Hansen og Signe Munk i fællesskab, fordi man vurderer, at de til sammen vil udgøre et stærkt team.

Tonni Hansen har som mangeårig fagforeningsmand et omfattende netværk i fagbevægelsen, mens Signe Munk vurderes at stå stærkt internt i partiet og blandt partimedlemmerne.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce