Annonce
Randers

Omann bliver ny salgs- og marketingdirektør i Verdo

"Vi er en vigtig spiller i Randers? erhvervsliv, en koncern på næsten 500 mennesker. Vi har nogle gode værdier og går meget op i, at man gør tingene ordentligt," siger Claus Omann Jensen. Pressebillede

Cirka to uger gik der, fra Claus Omann Jensen (V) vinkede farvel til politik på højeste niveau, til han nu kan sige goddag til en toppost i virksomheden Verdo.

Annonce

Randers: I marts annoncerede den tidligere Randers-borgmester, Claus Omann Jensen (V), at han var færdig som spidskandidat for Venstre. Dengang udtalte han, at han ville tilbage til erhvervslivet, og det står nu klart, at karrieren fortsætter i det lokale energiselskab Verdo som salgs- og marketingdirektør.

- Det har været en lang og spændende proces med en masse samtaler og test. Så jeg er glad og stolt over, at man mente, at jeg var den dygtigste til jobbet. Verdo er jo en virksomhed, som i den grad er i forandring, og derfor glæder jeg mig også meget til de nye udfordringer, siger Claus Omann Jensen.

Claus Omann Jensen har de seneste fire år været bestyrelsesformand i virksomheden, og han blev for en uges tid siden genvalgt til repræsentantskabet i Verdo. Den nye stilling betyder dog, at tiden som bestyrelsesformand er ovre.

- Han kan selvfølgelig ikke besidde den nye stilling og samtidig være bestyrelsesformand. Det er også derfor, han har frasagt sig sine formandsposter og ikke er borgmesterkandidat længere, siger Verdos administrerende direktør, Kim Frimer.

Annonce

Lang proces

Claus Omann Jensen overtager stillingen fra Kasper Granat, der fratrådte 1. februar. Kim Frimer fortæller, at ansættelsesprocessen begyndte lige før jul med et opkald til den daværende bestyrelsesformand.

- Jeg informerede min formand - og det var så Claus Omann Jensen på det tidspunkt - om, at vi skulle have en ny marketingdirektør, og at det gerne skulle være en, med mere fokus på salg. Der gik et stykke tid, og så ringede Claus tilbage og spurgte, om jeg kunne forestille mig, at han kunne være kandidat til posten, siger Kim Frimer.

Beslutningen blev vendt i bestyrelsen, hvor man blev enige om, at der intet problem var i, at Claus Omann Jensen søgte jobbet, så længe ansættelsesprocessen fortsatte som planlagt.

De sidste samtaler blev først afholdt fredag inden påskeferien, og derfor genopstillede Claus Omann Jensen ved valget til et nyt til repræsentantskab. Valget sluttede to dage inden, han fik besked på, at han ville få jobbet.

Annonce

Erhvervsmand i hjertet

Den ekstra tid, det har givet Claus Omann Jensen at træde tilbage som spidskandidat, ser han nu frem til at bruge på udviklingen af Verdo.

- Jeg er erhvervsmand. Det er også det, jeg har fået at vide i byrådssalen en hel del gange, griner han og fortsætter:

- Mit hjerte banker for erhvervslivet. Jeg har været rigtig glad for de fire år som borgmester, men jeg er også glad for, at der nu er nye kræfter, der tager over.

Han understreger dog, at der stadig vil være god tid til også at tage sig af rollen som menigt byrådsmedlem.

- Jeg tror aldrig, der er nogen, der har brokket sig over, at jeg ikke arbejder nok. Tværtimod. Jeg kan godt lide, at arbejdstempoet er højt, og at arbejdsmængden er stor. Så jeg glæder mig til, at jeg nu kan levere en hundredeprocents indsats for Verdo, siger han.

Annonce

Ingen interessekonflikt

Da Claus Omann Jensen sad som både borgmester i Randers og bestyrelsesformand i Verdo, blev der i byrådet stillet spørgsmålstegn ved den eventuelle dobbeltrolle, det kunne medføre. At samme situation skulle opstå i fremtiden, er Claus Omann Jensen dog ikke synderligt bekymret for.

- Hvis der er en interessekonflikt, som der engang imellem kan være, er det meget simpelt. Så erklærer man sig selvfølgelig inhabil. Men det er godt nok få gange, at det førhen har været tilfældet, så det ser jeg ikke som noget problem. Det er bare vigtigt, at man er bevidst om det, siger han.

Han mener til gengæld, at det er sundt for byrådet, at der også findes medlemmer, der kommer fra erhvervslivet.

Claus Omann Jensen tiltræder sin nye stilling 16. april, cirka halvanden måned før udbetalingen af hans eftervederlag fra borgmesterperioden ophører. Helt efter reglerne har han dog ingen intentioner om at frasige sig retten til eftervederlag i den overlappende periode.

- Jeg får et eftervederlag, ligesom enhver anden der siger sin stilling op, eller bliver opsagt, gør. Det har jeg da været glad for, for ligesom alle andre mennesker har jeg jo også en familie og nogle regninger, der skal betales.

- Folketinget har besluttet, hvilke regler borgmestre skal aflønnes efter, og de regler forholder jeg mig til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce