Annonce
Randers

Omann scorer kassen på ekstrajob

Claus Omann Jensen (V), Randers, mener, at formandsposten i Verdo er med til at gøre ham til en bedre borgmester. Foto: Trille Skøtt-Jensen

Borgmesteren i Randers ligger i top i Region Midtjylland, når det drejer sig om tjene penge ved siden af borgmesterlønnen.

Trods krævende job med mange ugentlige arbejdstimer bruger landets borgmestre også tid på diverse ekstrajob, ulønnede såvel som lønnede.

I snit tjener regionens borgmestre over 140.000 kroner årligt oven i borgmesterlønnen.

En af dem, der ligger helt i top, er borgmesteren i Randers, Claus Omann Jensen (V) med en årlig ekstraindtægt i 2015 på 521.000 kroner.

Udover de poster, han er udpeget til i sin egenskab af folkevalgt kommunalpolitiker, er han også formand for bestyrelsen i energikoncernen Verdo. Årsløn: 350.000 kroner.

»Det er en opgave, som gør mig til en bedre borgmester. Og hvis vælgerne ikke synes, jeg gør det godt nok, skal demokratiet nok sørge for at skifte mig ud,« mener han.

Med ekstrajob af den karakter kan borgmestre risikere, at der opstår interessekonflikter, påpeger forskningschef Roger Buch, der er kommunalforsker hos Danmarks Medie- og Journalisthøjskole:

»Det løses ved, at en borgmester erklærer sig inhabil. Men alle ved, hvad han ønsker, og han har et flertal, der bakker ham op. På den måde kan det blive et demokratisk problem.«

.services-box, .subscription-ad, .localclub-ad, .article-f2, .article-related, .mjm-most-read-article {

display: none;

}

http://jyskfynskemedier.datajournalist.dk/kort/20160427-vederlag/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Kynisk afstraffelse af Randers FC: - Jeg tænkte, hvad pokker foregår der?

Annonce