Annonce
Randers

Omann tror på Fabrikken

Claus Omann Jensen (V) er positiv over for projekt Fabrikken. Arkivfoto: Lars Rasborg

Torsdag afgør udviklingsudvalget, om projekt Fabrikken skal fortsætte som oprindelig planlagt.

Randers: Torsdag skal udviklingsudvalget i Randers Kommune tage stilling til Fabrikkens videre skæbne.

Hvis udvalget vender tommelfingeren opad, forventes projektet realiseret som oprindeligt beskrevet. Det vil sige, at der inden udgangen af 2020 bliver etableret et miljø i Randers med iværksættere og virksomheder, der arbejder med håndværk, produktion og it.

Samtidig er det målet, at stedet skal tiltrække børn og unge, der interesserer sig for programmering og ny anvendelse af it.

Formanden for udviklingsudvalget i Randers Kommune, Claus Omann Jensen (V), er positiv over for projektet.

- Min opfattelse er, at vi får et rum, hvor flere gerne vil være en del af et fællesskab. Det er vigtigt at styrke den iværksætterkultur, Fabrikken står for. Vi skal fortsætte med at skabe de rigtige rammer, så virksomheder vælger at slå sig ned i byen, siger Claus Omann Jensen, der glæder sig over, at initiativet kommer fra tre it-chefer i det lokale erhvervsliv.

- Det er fantastisk, når det etablerede erhvervsliv tager ansvar for, at andre dele af erhvervet kommer i gang, siger Claus Omann Jensen og tilføjer:

- Vi har mange gode successer i Randers, men vi skal , inden vi kan høste. Det er vigtigt, at vi viser tålmodighed, så projektet kan vokse sig stort og stærkt.

Kommunens bidrag i etableringsfasen er på 1,8 millioner kroner, og projektets samlede økonomi er på 4,6 millioner kroner, hvoraf Realdania har bevilget en million.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce