Annonce
Randers

Omdiskuteret skulptur fik forårsrengøring

Red Fall blev onsdag befriet for alger. Foto: Randers Kommune
Red Fall blev onsdag renset, så skulpturen igen står skarpt og skinnende for enden af Østervold.
Annonce

Randers: "Design fra DDR tiden", "gyselig" og "ligner en udbrændt boligblok". Sådan lød kommentarerne på Facebook i januar om skulpturen Red Fall på Østervold, der efter mange borgeres mening mildest talt ikke var for køn at se på, da den var fyldt med alger.

Kort efter meldte Randers Kommune ud, at der skam var planer om at rense skulpturen til foråret.

Onsdag oprandt så store vaskedag. Tre uger forinden var der sprøjtet algerens på, og onsdag var det tid til nedvaskning af skulpturen, der nu er klar til at til at gå de lyse tider i møde i en ordentlig tilstand.

- Desværre har det meget fugtige vejr i efteråret og vinteren været hårdt ved kunstværkets hvide skal, så det er gået meget hurtigere med begroning end normalt, og det har bestemt ikke set kønt ud med alle de alger. Det var fristende at gå i gang straks, men det ville være ufornuftigt, for så risikerede vi, at det hurtigt ville blive grønt igen, inden sommeren kommer, siger kulturkonsulent Helga Hjerrild fra Randers Kommune.

Annonce

Vandet tændes til maj

Kunstværket Red Fall blev skænket til Randers Kommune i 2002 af flere fonde og private virksomheder. Det er den kendte billedhugger Ingvar Cronhammar, der står bag værket, som er et 12 meter højt og hvidt hus. Inde i huset kan der tændes et rødt lys samtidig med at der er et lille vandfald. Gennem vinduesåbningerne skabes der kontrast mellem den hvide bygningsskal og det blodrøde vandfald, når det er tændt.

Vandfaldet i Red Fall er altid vinterlukket, normalvis frem til 1. maj, hvorefter det er tændt indtil efter efterårsferien.

- Vi lukker ned for alle vores vandskulpturer hen over vinteren for at undgå frostskader, siger Helga Hjerrild og tilføjer, at der skal laves lidt småreparationer af den indvendige beton, der er krakeleret, før man tænder for vandet, og at man, trods corona, håber at få det ordnet, så vandet kan løbe frit fra 1. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce