Annonce
Læserbrev

Omfartsvej syd om Mariager

Læserbrev: P.t. har dagspressen fokus på omfartsvejen syd om Mariager, men der skrives knap så meget om den positive betydning, vejen vil kunne få for den østlige del af Mariagerfjord Kommune. Hadsund-området, der er lukket inde i et vejnet med 50-60 km hastighedsbegrænsning til alle side. Dette betyder højere transportomkostninger for virksomhederne i Hadsund-området end for virksomheder tæt ved motorvejen.

For at udligne nogle af de ekstra transportomkostninger, der er forbundet med at drive virksomhed i Hadsund-området, vil etablering af en omfartsvej syd om Mariager være et skridt i den rigtige retning. Det vil selvfølgelig være optimalt, om omfartsvejen i samme arbejdsgang videreføres helt frem til motorvejsrundkørslen Hobro Syd.

Ved etablering af omfartsvejen undgår Mariager tillige de cirka 1000-1100 last-/varebiler tværs gennem byen hver uge og ikke mindst den støj og forurening, der er forbundet hermed. Borgere i Mariager by har udtrykt et ønske om bedre sammenhæng mellem by og havn, hvilket der er mulighed for med den tunge trafik ude af byen.

For Hadsund-området er omfartsvejen det første trin for en nemmere og hurtigere adgang til motorvejen. Vi mindsker samtidig risikoen for, at virksomheder flytter væk, eller at nye virksomheder fravælger Hadsund-området alene med begrundelse i tilkørselsforholdene.

Vil vi erhvervsmæssig udvikling i Hadsund-området, er det nødvendigt at tage stilling til, om vi er klar til at investere i forbedringer af vores vejnet - eller skal alt erhverv i Mariagerfjord Kommune fremover placeres langs med motorvej E45?

Ifølge Dansk Industri skaber private virksomheder i Mariagerfjord Kommune cirka 11.200 lokale fuldtidsjob, der sammen med deres medarbejdere skaber skatteindtægter for cirka 3,3 milliarder kroner.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

DR tillader latrinært sprog

Må man som studievært bande og svovle i programmer på Danmarks Radio? Ja, hvis man hedder Esben Kjær og har programmet "Bagklog" på DRs radiofoniske flagskib P1. Og hvis man camouflerer sit latrinære sprog som satire, må man tilmed bande og svovle for åben mikrofon aldeles uhæmmet. Det er i hvert fald læren af den seneste tids begivenheder, begyndende naturligvis med, at nævnte Esben Kjær ikke kunne styre sit sprog, men udtalte sig så grimt, at KLF, seer- og lytterorganisationen af kristen oberservans, simpelthen måtte klage. Svaret var en sand skidtspand mod KLF fra Esben Kjær, der anvendte så grove udtryk, at vi ikke vil misbruge avispapir til at gengive dem. Et lille eksempel viser tonen: "En samling frelste helligfranser", mente DR-medarbejderen at kunne kalde klagerne, hvormed han blot understreger sit eget niveau som et uvornt barn, der desperat søger voksnes opmærksomhed. Ikke uventet slipper Esben Kjær godt fra at udstille sit sproglige armod. Ingen af hans chefer i DR kan finde ud af at sige til manden, at han skal opføre sig ordentligt. Tværtimod antydes, at når der er tale om såkaldt satire, er rammerne ekstra vide. Lad Esben Kjær være, hvad han er. Og husk at afbryderknappen findes. Men desværre er han jo ikke den eneste på landsdækkende radio og tv, der har problemer med at tale rent. På Radio 24syv opleves jævnligt bandende studieværter, endda med en kvinde som én af de værste. Jamen, lyder et ofte fremført argument, sproget i radio og på tv skal afspejle virkeligheden. Altså det sprog, der oftest høres ude i samfundet. Efterhånden sørgeligt nok også brugt af folketingspolitikere. DR og Radio24syv rammer nok på den måde dele af Danmark, men ikke alle. Der findes faktisk mennesker, som er i stand til at tale deres modersmål uden tilsætning af diverse eder og forbandelser. Ved at tillade latrinære udtryk medvirker DR og Radio24syv til at forfladige det danske sprog. Det kan aldrig være deres opgave - tværtimod burde de værne om det talte sprog.

Annonce