Annoncørbetalt indhold

Omkostninger i forbindelse med et boligkøb

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Ønsker du at købe et hus, lejlighed eller en anden form for bolig, så har du nok regnet ud at det ikke er helt billigt. Derfor er det en god idé at lægge et budget, hvor alle mulige omkostninger i forbindelse med boligkøbet skrives ned. Det kan anbefales, at du hyrer en bankrådgiver, så i er sikre på at du har råd til at købe boligen, og heller ikke bliver overrasket over yderligere omkostninger. Den dyreste omkostning er først og fremmest selve boligen. Læs videre og find ud af hvilke andre omkostninger du skal være opmærksom på.

Pris på tinglysning af skøde

Annonce

Når du vælger at købe en bolig skal den tinglyses, så du står som rettighedshaver i skødet. Tinglysning er den offentlige registrering af rettigheder over andelsboliger, biler, fast ejendom og lignende. Når boligen for eksempel tinglyses, sikres der, at ingen andre får rettigheder over den. Denne rettighed bliver nedskrevet i et skøde, som er det dokument der beviser hvem der har ejerskab over boligen eller den faste ejendom. I skødes står der informationer om adkomsthavere, pantehæftelser, overtagelsesdato samt købesum. Det koster at få tinglyst skødet, hvilket typisk betales af køberen af boligen. Pris på skøde kan variere fra firma til firma. Prisen indebærer både selve prisen på tinglysningen af skødet, men også tinglysningsafgiften til staten. Prisen på afgiften der betales til staten udgør som udgangspunkt 1.750 kr. tillagt 0,6 % af købesummen.

Professionel hjælp

Hvis du nu vælger at købe en bolig af ældre oprindelse, og der er flere ting der skal renoveres, så kan det ofte koste mere end man har planlagt. I den forbindelse vil du opleve omkostninger der er forbundet med materiale samt håndværkere eller lignende til at udføre renoveringen. I en situation som denne, vil det også være relevant at overveje andet professionelt hjælp som en arkitekt eller lignende, der nogenlunde kan gennemskue prisen på renoveringen. Når man selv planlægger prisen på de forskellige materialer, kan det i sidste ende løbe op, hvis nu man har regnet forkert eller pludselig mangler noget. Derudover kan det koste ekstra, hvis man begår en fejl, og det hele skal ændres. Andet professionelt hjælp kan hentes fra en bankrådgiver eller boligadvokat, der sørger for at alle økonomiske og juridiske dokumenter og forhold overholdes i købsaftalen og andre dokumenter. Det er godt investeret, hvis man vælger professionel hjælp af denne form, da man sikrer at der ikke opstår misforståelser og samtidig undgår at blive eller føle sig snydt. Du bliver i samarbejde rådgivet gennem hele købsprocessen, og kan dermed roligt foretage købet på din drømmebolig.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.