Annonce
Randers

Omkring 30 ansatte på Regionshospitalet Randers' medicinske afdeling sendt hjem efter udbrud af smitte

Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers har måttet sende omrking 30 ansatte hjem for at blive testet, da nogle få patienter er konstateret smittet med covid-19. Foto: Annelene Petersen
En patient, som efter sin udskrivelse fra medicinsk afdeling i sidste uge blev testet positiv, har sat gang i smitteopsporingsarbejde på Regionshospitalet Randers. Det har afsløret få yderligere tilfælde blandt patienter, men afdelingsledelsen mener at have kontrol over situationen.
Annonce

Randers: 30 ansatte på medicinsk afsnit på Regionshospitalet Randers er blevet sendt hjem med besked om at blive hjemme, indtil de er blevet testet for covid-19. og testen har vist sig at være negativ.

Det sker efter, at afdelingen i weekenden er blevet gjort opmærksom på, at en patient, som blev udskrevet fra afdelingen i sidste uge, efter hjemkomsten er blevet testet positiv for covid-19.

- Det er den tidligere patient selv, der ringer til os og fortæller om smitten, hvilket vi er meget taknemmelige for, siger ledende overlæge Pernille Sarto og fortsætter:

- Vi gik efterfølgende straks i gang med at undersøge, hvem patienten har ligget på stue med, hvem i plejepersonalet, der har været i kontakt med patienten og så videre.

Annonce

Flere smittede

Smitteopsporingsarbejdet førte til, at personalet fandt yderligere nogle få patienter, som var smittet. Præcis hvor mange, ønsker man ikke at oplyse, men det understreges, at der er tale om få. Herudover har arbejdet med smitteopsporingen ført til, at cirka 30 ansatte fra forskellige faggrupper på afdelingen er blevet sendt hjem for at blive testet.

- Vi ved ikke med sikkerhed, hvor de smittede er blevet smittet. Men vi ved, at samtlige patienter ved indlæggelsen er blevet testet negative. Da der imidlertid kan gå nogle dage fra man bliver smittet, og til at virus kan ses i en test, kan vi ikke sige præcist, hvor eller hvornår patienterne er blevet smittet, siger Pernille Sarto.

Selv om ledelsen stadig afventer svar på medarbejdernes test, regner både Pernille Sarto og oversygeplejerske Charlotte Larsen dog med, at man har smitteudbruddet under kontrol.

Annonce

Samarbejde med styrelse

-I smitteopsporings-processen har vi arbejdet tæt sammen med dels Styrelsen for Patientsikkerhed, dels Hygiejneorganisationen, som begge har masser af erfaring med den slags udbrud, fortæller de to ledere på afdelingen.


Vi ved ikke med sikkerhed, hvor de smittede er blevet smittet. Men vi ved, at samtlige patienter ved indlæggelsen er blevet testet negative. Da der imidlertid kan gå nogle dage fra man bliver smittet, og til at virus kan ses i en test, kan vi ikke sige præcist, hvor eller hvornår patienterne er blevet smittet.

Pernille Sarto, ledende overlæge Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Randers


Om man har fundet samtlige smittetilfælde i denne omgang, kan først siges med sikkerhed sidst på ugen, men hverken Pernille Sarto eller Charlotte Larsen regner med, at der viser sig flere smittetilfælde.

- Man skal huske på, at personalet jo bliver testet meget ofte og mindst hver anden uge, og samtidig er de jo iført værnemidler, når de er i kontakt med patienterne. Så vi føler os - og det har vi også både styrelsens og hygiejneorganisationens ord for – temmelig sikre på, at situationen er helt under kontrol, siger Pernille Sarto.

Annonce

Livrem og seler

Hjemsendelsen af de 30 ansatte er ifølge de to ledere på afdelingen udtryk for, at man går med både livrem og seler i sådan en sag. Det forventes imidlertid ikke, at situationen på nogen måde vil have negativ effekt på behandlingen og plejen af patienterne på afdelingen.

Både fra andre afdelinger i huset, men også fra søsterhospitaler rundt om i Region Midtjylland er der nemlig kommet masser af tilsagn om at træde til med hjælp, hvis det skulle blive nødvendigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Reportage og reaktion fra basket-braget i Aarhus: Tre minutter afgjorde topopgøret

Annonce