Annonce
Læserbrev

Områdefornyelse i Gjerlev

Læserbrev: Stort tillykke til Gjerlev og den nordlige del af Randers Kommune.

Byrådet godkendte 3. februar områdefornyelse i Gjerlev for 3,5 millioner kroner.

Områdefornyelsen er udarbejdet med afsæt i Randers Kommunes landdistriktspolitik, der laver en helhedsorienteret indsats i Gjerlev omkring bosætning og rammer for fællesskab.

Det er et ambitiøst områdefornyelsesprogram, der er i tre indsatser.

Udeområde ved aktivitetshuset i Gjerlev, som er målrettet byens børn og unge. Borgerne ønsker, at udeområdet omkring aktivitetshuset i Gjerlev forbedres og omdannes til et bevægelses- og aktivitetsområde.

Trafikale forhold, der giver byen en bedre infrastruktur, så borgerne nemmere og mere sikkert kan bevæge sig til den lokale boldklub og spejderhus, og der kommer hastighedsnedsættende foranstaltninger, så borgerne får bedre forhold og mere tryghed i deres hverdag.

Natur og grønne oaser. Der vil blive etableret flere naturstier, og adgangen til de nuværende stier bliver forbedret.

Der vil blive etableret opholdsmuligheder langs stierne.

De tre indsatser er noget, der kommer til at skabe mere liv i byen, og det kommer til at skabe gode rammer for alle byens borgere. Børn og unge såvel som ældre.

Der har været afholdt borgermøder i Gjerlev i forbindelse med områdefornyelsen, så indsatserne er forankret i borgernes ønsker for byen og området.

Vi glædes over, at der endnu en gang bliver lavet aktiv landdistriktspolitik, som er med til at løfte udviklingen i landdistrikterne i den nordlige del af kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Socialdemokratiet elsker frikadeller

Læserbrev: Det skulle man ikke tro, når man læser de seneste debatindlæg i forskellige medier fra vores byrådskollegaer fra Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti. I debatindlæg tillægges Socialdemokratiet skjulte hensigter, og der skabes frygt og angst for, at Socialdemokratiet i Favrskov Kommune er godt i gang med at afvikle dansk kultur og gode danske højtider. Ord skaber virkelighed - og kan give anledning til misforståelser. Sproglige ændringer og forenkling har givet anledning til virakken. Baggrunden er sagen vedrørende revision af Favrskov Kommunes mad- og måltidspolitik. Den socialdemokratiske gruppe har foreslået en sproglig ændring af formuleringen:"Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt med udgangspunkt i traditioner, højtider og i en alsidig dansk madkultur". Vi har foreslået og stemt for den mere enkle formulering: "Favrskov Kommune vil sikre, at maden er velsmagende og veltilberedt. Menuerne tilberedes med udgangspunkt i sæsonens råvarer og traditioner". Når vi har foreslået at udelade ordet "dansk", hænger det sammen med, at vi med en bredere formulering åbner op for større grad af variation. Som der fortsat skal stå i vores kvalitetsstandard, så vil: Menuen fastsættes af leverandøren og vælges af borgeren. Der er valgfrihed mellem flere forretter, hovedretter og desserter. Menuerne planlægges, så vidt muligt, ud fra brugernes ønsker og behov, dvs. at de retter, der ønskes, også er de retter, der tilbydes. Derfor vil den enkelte bruger ikke komme til at opleve ændringer i forhold til, hvad man i forvejen kender til, og dermed vil man stadig kunne vælge flæskesteg med rødkål til jul og frikadeller på en onsdag. Den anden sproglige præcisering er, at vi lader ordet "traditioner" stå alene. Fordi vi mener, at alle de velkendte og bevaringsværdige danske højtider som for eksempel jul, påske, pinse, mortensaften og så videre er en del af alle de mange og forskellige traditioner, man i dag kan opleve i Danmark. Så DF, Venstre og Konservative skal ikke frygte for, at Socialdemokratiet er i gang med at omskrive samtlige menukort eller at afvikle dansk kultur generelt. Tværtimod. Vi undrer os over den frygt og angst, I fremfører. Vi har fuld tro på og tillid til, at vores borgere møder lige præcis den mad og de oplevelser, som beboerne og brugerne ønsker, med plads til markering af gamle og nye traditioner i takt med tiden og målgruppens ønsker og behov.

Østjylland

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce