Annonce
Randers

Omsorgschef: Fællesskabet skal bære os igennem den her krise

Lene Jensen er leder af beredskabet for omsorg og sundhed i Randers Kommune og med i krisestaben, der i denne tid har travlt med at omstille sig den løbende udvikling. Foto: Annelene Petersen
Lene Jensen er med i kriseledelsen af Randers Kommune. Som omsorgschef har hun ansvaret for, at kommunens svageste borgere får den hjælp, de har brug for, også i en tid med stort pres på den kommunale service.

Randers: Lige nu står Lene Jensen, 55, midt i sit livs største opgave, for hun er en del af kriseledelsen i Randers Kommune. Mobilen er aldrig langt væk, heller ikke om natten, for situationen udvikler sig konstant. Hun er omsorgschef, og er derfor en central person i forhold til at sikre, at også de svageste borgere kommer godt igennem coronakrisen.

- Da jeg sagde ja til at blive en del af kriseledelsen, så jeg det som en opgave på linje med andre opgaver, fortæller Lene Jensen.

Men dette har vist sig at være en helt særlig situation, og det er ikke nok at håndtere de udfordringer, der her og nu dukker op.

- Jeg gør mig mange tanker om, hvad der ligger foran os, for det handler om at være på forkant. Det er ligesom at vente på en storm. Man ved ikke, hvor kraftig den bliver.

Lene Jensen er fuld af fortrøstning i forhold til, at Randers Kommune nok skal klare udfordringerne.

- Jeg er dybt imponeret over, at så stor en organisation med 9000 medarbejdere så hurtigt kan vende rundt og være klar til noget, vi endnu ikke kender omfanget af.

Vi står sammen, og jeg får mails fra rigtig mange, der spørger, hvordan de kan hjælpe. Mange vil gerne træde til, det er rørende.

Lene Jensen, omsorgschef

Fællesskabet skal bære igennem

Lene Jensen peger på fællesskabet i samfundet og i kommunen som dét, der skal bære os igennem krisen.

Og netop troen på fællesskabet er årsagen til, at hun er blevet omsorgschef i Randers.

Lene Jensen er født i Randers, men familien flyttede kort tid efter til Ørsted, hvor hendes forældre overtog farfaderens rutebilselskab. Siden solgte de forretningen, flyttede til Mejlby og stiftede Mejlby Rute- og Turistfart. I årenes løb kom to yngre brødre til. Lene Jensen var som så mange andre i tvivl, da hun skulle vælge uddannelse. Men hun kunne godt lide samfundsfag i gymnasiet og søgte ind på statskundskab ved Aarhus Universitet.

Hun blev uddannet cand.scient.pol, og har siden haft en række administrative stillinger i både små og større kommuner.

Blandt andet i Randers, hvor hun har været sammenlagt i 20 år, senest som sundhedschef i 10 år og nu som omsorgschef. En stilling, hun har haft i to år.

- Det er vigtigt for mig at beskæftige mig med noget, der giver mening.

- Jeg er glad for stillingen som omsorgschef, for det er fantastisk, at vi har et fællesskab, som træder til, når mennesker har brug for hjælp. Noget, som vi alle kan komme ud for. Samtidig er det et område, der er fyldt med medarbejdere, der har kæmpestore hjerter, der banker for andre. Det gør en forskel, når man har hjertet med, når man er på job, og det vil jeg gerne understøtte.

Annonce

Hjertet på rette sted

I denne krisetid har Lene Jensen oplevet, at mange, uanset om de er indenfor omsorgsområdet eller ej, har hjertet på rette sted.

- Vi står sammen, og jeg får mails fra rigtig mange, der spørger, hvordan de kan hjælpe. Mange vil gerne træde til, det er rørende.

Kommunen har, blandt mange andre tiltag, lavet en intern jobportal, så der er overblik over, hvem der kan træde til, hvis situationen spidser til.

- Vi må værne om fællesskabet, for det er dét, der skal bære os igennem krisen, understreger hun.

- De sidste par uger har været hektiske. Vores anker er de meldinger, der kommer fra myndighederne. Dem læner vi os op ad i alt, hvad vi gør.

Da der hele tiden kommer nye meldinger i takt med, at situationen ændrer sig, tilbringer kriseledelsen rigtig meget tid sammen.

Borgmester Torben Hansen, kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, vicekommunaldirektør Erik Mouritsen, sygeplejefaglig konsulent Pia Bjærge og kommunikationschef Karen Balling Radmer er sammen med Lene Jensen ansvarlig for kriseledelsen i kommunen.

- Det er fantastisk, at vi har et fælleskab, som træder til, når mennesker har brug for hjælp, siger omsorgschef Lene Jensen. Foto: Annelene Petersen
Annonce

En fælles plan

- Hele kommunen er koblet op på en fælles beredskabsplan, hvor alle har forskellige opgaver og ansvarsområder.

Planen er lavet, så den kan bruges, uanset hvad der sker, voldsomt vejr, eksplosion eller epidemi. Det er en manual, der skal sikre driften, uanset hvilke situationer der opstår. Lige nu står vi i en situation, som de færreste nok havde forestillet sig. Men planen virker, som den skal, oplever Lene Jensen.

Beredskabsplanen er delt op i søjler, så de forskellige forvaltninger har ansvaret for bestemte opgaver. Men lige præcis sundhedsberedskabet, som Lene Jensen er ansvarlig for, går på tværs af mange områder.

- Det er en god hjælp, at jeg har bred kommunal erfaring med mange områder, blandt andet børn- og familieområdet, kultur og fritid. Det giver et overblik, som er godt at have nu, siger Lene Jensen.

Lige nu er der ikke tid til andet end arbejdet, og sådan må det være.

Annonce

Glad for sport

Men Lene Jensen har også en familie, som naturligt nok fylder i tankerne.

- Mine forældre, der bor i Skæring, er 79 og 81 år. Vi skal passe på dem. Min fars fødselsdag for nylig blev naturligvis aflyst. Vi stod ude på vejen og råbte hurra, og så satte vi en kage udenfor og ringede sammen bagefter for at høre, om den smagte godt.

Lene Jensen peger på, at det lige nu er vigtigt at have fokus på ældre familiemedlemmer og andre, der kan have brug for ekstra opmærksomhed. For eksempel en opringning eller hjælp til indkøb.

Selv bor Lene Jensen i Hjortshøj. Hendes datter på 22 år er netop flyttet hjemmefra og har et års pause fra studierne, hvor hun arbejder, mens sønnen på 18 år, der bor hjemme, normalt går på EUX.

Når Lene Jensen har fritid, bruger hun den på familie og venner, samt bøger og kreative sysler. Og så er hun glad for sport.

- Til daglig bruger jeg hovedet og sidder meget ned. Så jeg nyder at motionere, understreger hun.

Indtil videre er livet udenfor jobbet dog sat på pause.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce